Inspekce: Exdetektiv ABL spojen s nelegálními výpisy

Praha - Bývalý detektiv bezpečnostní agentury ABL disponoval nelegálně pořízenými výpisy hovorů manažera ČEZ. Podle dnešního vydání Mladé fronty Dnes (MfD) to vyplývá z vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Výpisy hovorů vlivných lidí prý pořizoval policista Marian Hudec, který kvůli tomu čelí obžalobě ze zneužití pravomoci. Vedení agentury zvané dříve ABL a nyní Mark2 Corporation ale jakékoli spojení se zmíněným případem popírá.

Deník uvedl, že podle inspekce se bývalý pracovník ABL v době, kdy agenturu ještě vedl nynější poslanec a šéf Věcí veřejných Vít Bárta, dostal k nelegálnímu výpisu hovorů bezpečnostního ředitele firmy ČEZ Daniela Rouse. A údaje o Rousových hovorech původně získal policista Hudec, který v letech 2009 a 2010 podle obžaloby shromažďoval výpisy desítek vlivných lidí, třeba včetně šéfa Ústavního soud Pavla Rychetského, napsala MfD. Hudec byl už v podobném případě loni odsouzen k podmínečnému trestu.Detektiv ABL také podle GIBS poslal Hudcovi 40.000 korun. Detektiv tvrdí, že se jednalo o půjčku. Firma Mark2 Corporation, dříve ABL, uvedla, že zmíněný detektiv byl jen jedním z mnoha dodavatelů služeb. "K jeho činnosti se nemůžeme vyjádřit, protože nezastupoval naši společnost," řekl MfD marketingový ředitel firmy Zdeněk Novák. "Data o hovorech pana Rouse či jiných osob by nám k ničemu nebyla," doplnil.

Související

ABL se dnes jmenuje Mark2 Corporation

Praha odstřihla bývalou ABL od zakázky

Praha - Volby se blíží a vládnoucí garnitury v jednotlivých obcích a městech začínají činit kroky, které jim přinesou hlasy. Mezi takové se dá zařadit krok radního pro kulturu v Praze Václava Novotného /TOP 09/. Ten se zasadil o výpověď smlouvy mezi někdejší ABL a magistrátem.

Více souvisejících

ABL

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Válka na Ukrajině od dvojice fotografů.

Kdo pomůže zařídit mír na Ukrajině? Seznam zprostředkovatelů není dlouhý, ale existuje

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.  

před 1 hodinou

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kanáry obchází strach po smrtícím útoku žraloka. Zemřela německá turistka

Na německou turistku zaútočil nedaleko Kanárských ostrovů žralok. Poté, co ji ukousl nohu, dostala žena infarkt a španělská pobřežní stráž už ji nemohla pomoct. Zemřela při převozu do nemocnice. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy