Husté sněžení komplikuje dopravu. Na Boží Dar pouze s řetězy, nabádá policie

Policisté a silničáři doporučují při cestě z Jáchymova na Boží Dar řidičům, aby použili řetězy. Silnici dnes projedou bez problémů také vozidla SUV 4x4. Jiné automobily by mohly uvíznout v kopcích a zatarasit horskou část silnice I/25, tak jako se to stalo mezi 09:00 a 10:00. Na čtyřkilometrovém úseku jsou policejní hlídky a traktory silničářů. ČTK to řekli mluvčí karlovarské policie Kateřina Krejčí a dispečer krajských silničářů Viktor Tomášek.

"Doporučujeme, aby si je řidiči nasadili na vhodném místě na parkovištích už pod Jáchymovem, aby se silnice zase neucpala," uvedla Krejčí. Po 09:00 byla v místě kolona vozidel až do Dolního Žďáru směrem k Ostrovu nad Ohří. Za Jáchymovem směrem na Boží Dar je podle Krejčí značka přikazující zimní výbavu. Hlídky jsou na místě, dodala.

Foto k dopravní situaci v Jáchymově na silnici číslo I/25. pic.twitter.com/y8i0oCf3G5

— Policie ČR (@PolicieCZ) 26. ledna 2019

Podle Krejčí je silnice projetá a posolená, ale stále tam hustě sněží. "Jede se po sněhu," řekl Tomášek. Na ostatních silnicích v Karlovarském kraji nejsou takové problémy jako za Jáchymovem.

Podle Tomáška budou přeháňky po celý den, ale odpoledne by se mělo oteplit. "V nadmořských výškách do 600 metrů bude pršet nebo padat mokrý sníh. V Jáchymově a na Božím Daru, tedy ve výškách 900 a 1200 metrů, má dále hustě sněžit," uvedl. Technika silničářů bude stále v terénu.

Husté sněžení komplikuje dopravu i na severu Čech. Největší potíže jsou ve stoupáních nad Chomutovem k přechodu přes Německo na silnici I/7, v kopcích ve Šluknovkém výběžku, v Krušných a Jizerských horách.

V Libereckém kraji se nedaří mezi Kořenovem a Desnou na Jablonecku udržet komunikaci sjízdnou pro nákladní vozidla. Na cestách leží uježděný sníh, vozovky jsou kvůli sněhu na mnoha místech zúžené.

Kamiony zůstaly stát podél silnic na řadě míst, jako je Klapý na Litoměřicku, Klášterec nad Ohří na Chomutovsku, ale i jinde. Zasněžené jsou chodníky v Ústí nad Labem, kde mají trolejbusy potíže s jízdou do kopců. Policie proto nabádá řidiče k velké opatrnosti.

Související

Hasiči

Na úpravně vody u Božího Daru se propadla střecha, nevydržela nápor sněhu

Na budově úpravny vody v Myslivnách u Božího Daru se propadla střecha pod tíhou sněhu. Před propadem se hasiči pokoušeli odlehčit střešní konstrukci a sníh z ní shazovali. Dodávku vody do Božího Daru i Jáchymova havárie nepřerušila, vlastník ale bude muset střechu zajistit, informovali dnes krajští hasiči. Kvůli havárii zasedne krizový štáb města Ostrov, řekla novinářům hejtmanka kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Více souvisejících

Boží Dar Silnice Zima Karlovarský kraj doprava Liberecký kraj Ústecký kraj

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 47 minutami

před 57 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy