Brno-Bystrc postaví za dva miliony skoro 50 parkovacích míst

Městská část Brno-Bystrc chce letos postavit dvě parkoviště s téměř padesátkou míst. Náklady přesáhnou dva miliony korun. Práce by měly být hotovy na konci letošních prázdnin. V tiskové zprávě to uvedl bystrcký místostarosta Tomáš Jára (ODS).

Podle něj chybí v Bystrci přes 1000 parkovacích míst, radnice proto zvažuje i stavbu tří parkovacích domů. Jedná o případné podpoře s magistrátem.

Parkoviště s 25 místy vznikne při křižovatce ulic Rerychova a Kamechy, předpokládané náklady jsou kolem 1,5 milionu korun. Druhé parkoviště s 21 místy bude na ulici Kachlíkova v ploše veřejné zeleně mezi komunikací a objekty vodáren. Náklady jsou skoro 800.000 korun. "Práce by měly začít co nejdříve tak, aby nejpozději do konce letních prázdnin byla nová parkovací místa k dispozici," uvedl Jára.

Podle něj náklady na obě parkoviště hradí městská část. "Bystrc má ale s parkováním velký problém. Chybí asi 1100 míst," řekl místostarosta. Přibývá zástavba na sídlišti Kamechy, pro kterou sice parkoviště vznikla, ale míst není dostatek. "Některé rodiny mají dvě a třeba i tři auta, proto připravujeme parkovací dům v lokalitě ulice Černého a také výstavby v ulicích Kuršova a Teyschlova. Tam je to ale o velkých penězích a jednáme o spolupráci s městem," doplnil Jára.

Brno-Bystrc je jedna z největších městských částí v Brně. Leží na severozápadě města u přehrady. Má kolem 25.000 obyvatel a stále se rozrůstá. Roční rozpočet je kolem 350 milionů korun.

Související

Více souvisejících

Brno parkování

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy