Ve středu vypukne festival Colours of Ostrava, dopravní podnik posílí spoje

Dopravní podnik Ostrava (DPO) posílí spoje pro nadcházející mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, který ve středu začne v areálu Dolní oblasti Vítkovice. Účastníkům akce nabízí také zvýhodněnou festivalovou jízdenku, na niž mohou jezdit už ode dneška. Týdenní jízdenka pro dospělého vyjde na 220 korun, děti od šesti do 15 let za ni zaplatí polovinu.

Festivalovou jízdenku lze zakoupit pouze po předložení nepoškozeného festivalového náramku umístěného na zápěstí. Festivalová jízdenka bude po zakoupení nahrána na čip, který je součástí festivalového náramku. Děti do 140 centimetrů, které mají vstup na festival zdarma a nedostávají festivalový náramek, dostanou festivalovou jízdenku v podobě pásku na ruku. Festivalový náramek není nutno při nástupu a výstupu přikládat k odbavovacímu terminálu.

pripravy 2019 ⁦@colours_cz⁩ ⁦@DolniVitkovice⁩ insta foto @ostravske_malickosti pic.twitter.com/r2gIXVr0nu

— Petr Koudela (@koudelap) 14. července 2019

Dopravní podnik posílí během čtyřdenního festivalu také vybrané tramvajové a autobusové spoje. Bude zvýšena jejich kapacita a počítá se i s vloženými spoji. Vypravena bude také speciální autobusová linka, která bude zajišťovat dopravu ze zastávky Nádraží střed ke stanovému městečku v Landek Parku.

Na závěr každého festivalového dne budou například vypravovány speciálně vložené tramvajové spoje, které rozvezou návštěvníky ze zastávky Dolní Vítkovice Hlubina směrem do centra města nebo do největších městských částí Jih a Poruba. Podrobnosti k organizaci dopravy v době festivalu mohou zájemci najít na stránkách dopravního podniku.

Na osmnáctém ročníku festivalu, který se koná od 17. do 21. července, vystoupí například The Cure, Florence + The Machine, ZAZ a řada dalších. Program na 21 scénách nabídne přes 350 bodů. Vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel jsou v plánu také diskuse v mezinárodním fóru Meltingpot, divadelní představení, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

Související

Jaroslav Dušek Glosa

Události Petra Nutila: Jaroslav „Rakovina“ Dušek, podvody Penamu a Barbenheimer

Internet je podivuhodné místo. Lidé si od něj slibovali apriori snadno dostupné veškeré vědění lidstva a rychlou výměnu informací, ukázalo se však, že je to jen zatím nejefektivnější platforma, kde lze zabíjet čas, či hádat se a bojovat o virtuální fusekli. Stal se místem, jež nejen kvůli algoritmům, ale hlavně lidské povaze nade vše miluje konflikt, lži, polopravdy a stupidní obsah. Uplynulý týden je toho zářným příkladem. 
Hudební festival Colours of Ostrava

Program prvního dne Colours of Ostrava vyvrcholil koncertem Twenty One Pilots

Program prvního dne festivalu Colours of Ostrava dnes vyvrcholil dva roky očekávaným koncertem americké kapely Twenty One Pilots. Sledovalo jej na 40.000 návštěvníků. Jde ale jen o odhad, pořadatelé už několik let přesná čísla návštěvnosti neuvádějí. Festival v Dolních Vítkovicích do soboty nabídne vystoupení umělců z 32 zemí světa. V dalších dnech se představí i kapela The Killers, zpěvačka LP či producent a DJ Martin Garrix.

Více souvisejících

Colours of Ostrava Ostrava MHD Ostrava

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy