Lidé ruší penzijní připojištění. Ubylo téměř 22 tisíc smluv

Praha - V prvním čtvrtletí roku 2011 měly penzijní fondy 4 573 529 účastníků penzijního připojištění, oproti stavu ke konci roku 2010, kdy fondy evidovaly 4 595 342 milionu připojištěných, stav poklesl o 0,47 procenta, tedy 21 813 účastníků. V úterý o tom informovala Asociace penzijních fondů ČR (APF ČR).

Objem prostředků evidovaných ve prospěch účastníků penzijního připojištění se státním příspěvkem k 31. březnu 2010 dosáhl 219 miliard korun. Ve srovnání s koncem roku 2010, kdy činil 216 miliard korun, došlo ke zvýšení o tři miliardy korun. Oproti stavu k 31. březnu 2010, kdy suma příspěvků účastníků činila 203,6 miliardy korun, dosáhl meziroční nárůst 15,4 miliard korun, tedy téměř 7,6 procenta.

Souhrnný hospodářský výsledek sektoru ke konci prvního čtvrtletí 2011 podle APF ČR činil 1,324 miliardy korun. Je to o 184 milionů více než ve stejném období v loňském roce, kdy penzijní fondy vydělaly 1,140 miliardy korun. Penzijní fondy i v prvním čtvrtletí tohoto roku zachovaly konzervativní charakter investování. Nejvíce prostředků účastníků bylo tradičně umístěno v dluhopisech a to 84,3 procenta. Jedná se o stejný stav jako ke konci roku 2010. Na termínovaných vkladech a účtech bylo uloženo 6,9 procenta. K 31. prosinci 2010 to bylo 7,6 procenta. Akcie za první čtvrtletí 2011 představovaly shodně s koncem roku 2010 jen 0,8 procenta portfolia. Pouze 3,6 procenta spravovaných prostředků investovaly penzijní fondy do podílových listů (na konci roku 2010 to bylo 3,7 procenta).

Související

Alena Schillerová

Alena Schillerová už slibuje revizi chystané penzijní reformy

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) poslala vzkaz lidem, kterým se nepozdává chystaná penzijní reforma. Šéfka nejsilnějšího opozičního poslaneckého klubu naznačila, že její hnutí ji hodlá revidovat v případě, že se vrátí do Strakovy akademie.
Důchody, ilustrační fotografie. Komentář

Důchody se v letech 2023 a 2024 po letech nicnedělání mění. Co na to Češi?

Je zajímavé, že se v online prostředí českého jazyka za loňský rok, alespoň podle toho, co eviduje Google Trends, mezi nejčastějšími otázkami neobjevila žádná, která by řešila výši nebo změnu důchodů. Tak si tak říkám, že je asi většina lidí na stáří řádně připravena. Dokládá to třeba to, že už se i více lidí v internetovém vyhledavači doptávalo na to, co to je Only Fans. Inu, zřejmě nahota nejrůznějších celebrit láká více než nějaké změny v důchodech. Ale vážně, určitě mi dáte za pravdu, že v roce 2023 byly důchody hned po inflaci, energiích či válkách mezi nejfrekventovanějšími výrazy a náměty, o kterých se mluví. 

Více souvisejících

penzijní reforma důchodová reforma

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy