Města po celém světě večer zhasnou, bude Hodina Země

Praha - Města, firmy ale i jednotlivci se dnes večer mohou zapojit do akce Hodina Země. Cílem kampaně, která probíhá po celém světě, je upozornit na potřebu omezit přispění lidstva ke změnám klimatu.

Ve 20:30 se na hodinu do tmy ponoří například brněnský hrad Špilberk, radniční věž v Ostravě, kutnohorský chrám svaté Barbory i další památky či veřejné osvětlení.

"Černou hodinkou" dají účastníci happeningu podle organizátorů symbolicky najevo, že jsou připraveni se do ochrany klimatu aktivně zapojit. Cílem kampaně je mimo jiné upozornit na to, jak každodenní spotřebitelské chování ovlivňuje životní prostředí po celém světě.

Připraveny jsou i doprovodné akce, například koncerty potmě nebo exkurze po ztemnělých památkách.

Související

Sberbank

Města a obce se bojí, zda na ně zůstanou peníze ze Sberbank

Třicítka měst a obcí, které mají zablokované peníze ve zkrachovalé Sberbank CZ, chce po státu, aby se zabýval vypořádáním věřitelů banky. Podle nich hrozí to, že majetek banky bude prodán rychle bez řádného dohledu, čímž by nemuselo být dosaženo nejvyšší možné ceny, a pro samosprávy, které jsou až třetí v pořadí při vyplácení peněz, tak nezůstanou peníze, nebo jen minimum.
Lidé v centru Prahy

Města v Česku budou muset kvůli cenám energií omezovat investice i běžný provoz

Města a obce v České republice budou muset kvůli cenám energií omezovat investice i běžný provoz, pokud vláda nepřijde s krizovým scénářem. Drtivé většině obcí končí se závěrem letošního roku smlouvy s fixovanými cenami energií, na příští rok tak nemají energie zajištěné. Novinářům to dnes řekli zástupci Svazu měst a obcí České republiky (SMO ČR).

Více souvisejících

města Hodina Země Lidé Praha

Aktuálně se děje

před 19 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy