Otevřu celý park, nabízí Chalupa obyvatelům Šumavy

Praha - Obyvatelé šumavských obcí by napříště měli mít zaručen volný pohyb i po prvních, nejvzácnějších zónách Šumavského národního parku, kde se jinak smí chodit jen po vyznačených chodnících.Uvedl to v pondělí server Aktuálně.cz.

S úpravou počítá pracovní verze nového zákona z dílny ministerstva životního prostředí, s nímž ministr Tomáš Chalupa (ODS) minulý týden poprvé seznámil vybrané politiky, starosty a další šumavské odborníky."Osoby s trvalým pobytem na území národního parku mohou volně vstupovat na území I. zón, pokud svým vstupem nepoškodí dochovaný stav přírodního prostředí," uvádí se v návrhu, který má Aktuálně.cz k dispozici.

Související

Tomáš Chalupa na 24. kongresu ODS

Majetek politiků: Plachetnice, přívěšek se světýlkem a dluhy

Praha - Někteří exposlanci vyplnili majetková přiznání za loňský rok rok do rozpuštění Sněmovny poměrně podrobně. Tomáš Chalupa (ODS) vypsal jako v minulosti desítky darů, mimo jiné vodku, slivovici, medovinu a vína. Nezařazená Kristýna Kočí zase dostala hodinky "neurčité hodnoty" a Lenka Andrýsová (LIDEM) uvedla výdaje účasti na kongresu, které za ní hradila nadace Friedrich Neumann Stiftung.

Více souvisejících

Tomáš Chalupa šumava

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy