Ministr Chalupa: Potřebujeme další spalovny! Odpad končí na skládkách

Praha - Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) považuje stávající počet spaloven v Česku za mimořádně malý, skoro 60 procent odpadu totiž v Česku skončí na skládkách. Chalupa to řekl ve středečním vysílání Rádia Impuls.

"Ze spaloven lze čerpat energii i teplo, což zase snižuje náklady a pomáhá třeba v místech, kde je ten centrální systém zásobování teplem. V tom pořadí toho, jak máme využívat odpad, je tohle na nějakém třetím, čtvrtém místě," zkritizoval Chalupa.Jak na Impulsu také Tomáš Chalupa řekl, vnucovat lidem ekologické zákony je zbytečné. Nařízení mají podle něj smysl, pokud se s nimi lidé ztotožní. "Nejsem příznivcem takového trochu - ono se to tak i nazývá - ekologického diktátu, když lidi nepochopí efekt té věci, když nepochopí, že to má smysl, tak si můžete nařizovat, co chcete," podotkl.

Související

Tomáš Chalupa na 24. kongresu ODS

Majetek politiků: Plachetnice, přívěšek se světýlkem a dluhy

Praha - Někteří exposlanci vyplnili majetková přiznání za loňský rok rok do rozpuštění Sněmovny poměrně podrobně. Tomáš Chalupa (ODS) vypsal jako v minulosti desítky darů, mimo jiné vodku, slivovici, medovinu a vína. Nezařazená Kristýna Kočí zase dostala hodinky "neurčité hodnoty" a Lenka Andrýsová (LIDEM) uvedla výdaje účasti na kongresu, které za ní hradila nadace Friedrich Neumann Stiftung.

Více souvisejících

Tomáš Chalupa životní prostředí

Aktuálně se děje

před 23 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy