Padne po Válkové Stropnický? Prý se rozjíždí nebezpečná hra

Praha - Rezignace ministryně spravedlnosti Heleny Válkové plní stránky všech českých deníků a začíná se spekulovat i o možném pádu ministra obrany Martina Stropnického. Oba ministry ale spojuje nejen hnutí ANO a jeho předseda Andrej Babiš.

Komentátor Erik Best se více než na samotné střídání pozic na ministerstvu zaměřil na deníky, které o těchto událostech informují a zároveň patří lídru hnutí ANO Andreji Babišovi. 

Válková poskytla rozhovor deníku Právo, v něm prozradila, že jí znechutila ji negativní kampaň, kterou proti ní v posledních několika měsících vedly právě Babišovy noviny. Ani kvůli tomuhle by sice podle svých slov nerezignovala, ale hnutí ANO jí podle jejího tvrzení napsalo rezignační dopis a poslalo jí ho k podpisu.

"Šéfredaktoři István Léko z Lidových novin a Jaroslav Plesl z MF Dnes hrají nebezpečnou hru. Slouží Andreji Babišovi jako dobře placení nohsledi a mezitím postupně ničí reputaci svoji i svých novin. V jakém momentu přesáhne cena jejich výtvorů užitek, který Babišovi přináší, a on jim pošle jejich vlastní rezignační dopisy?" píše na webu FS Final Word Best.

Zamýšlí se také nad tím, jestli byla rezignace Heleny Válkové pro MF Dnes tak nepodstatná, že o ní informovala až na čtvrté straně. "Ta důležitá zpráva, totiž že Andrej Babiš její rezignaci na funkci očekává, byla zveřejněna na titulní straně o den dříve, tak proč plýtvat drahocenným místem na první straně, že?" ptá se novinář.

"Jak máme při vědomí tohoto číst zprávu z titulní strany sobotní MF Dnes o tom, že po Válkové by mohl přijít na řadu ministr obrany Martin Stropnický? Skutečně dává MF Dnes na vědomí, že pokud Stropnický nepromluví do duše svému synovi Matějovi ohledně zavánějící smlouvy na pražské radnici na svoz odpadu, může ho z ministerského postu vytlačit Radmila Kleslová z ANO?" píše Best.

Bylo by docela pikantní, kdyby měl otec zodpovídat za hříchy svého syna, řekl ministr. "Všimla si Kleslová, že je v Evropě válka? Odstranění ministra obrany členské země NATO v době války na základě momentálního rozmaru je právě takovou zprávou, která by se rychle roznesla za hranici izolované pražské kotliny," dodal.

Související

Více souvisejících

Erik Best (americký novinář) Martin Stropnický Helena Válková (ANO)

Aktuálně se děje

před 9 minutami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy