Vítáme armádu USA v Česku, jásají monarchisté a plánují mítink

Praha - Klub angažovaných nestraníků (KAN), Koruna Česká – monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska (KČ) a Konzervativní strana (KONS) vítají přesun konvoje obrněných vozidel Armády USA na přelomu března a dubna 2015 „Dragoon Ride”. Strany to uvedly v tiskovém prohlášení.

Jsme společně stoupenci členství České republiky v Severoatlantické alianci (NATO) a důrazně odmítáme jakékoli úvahy o zpochybnění tohoto členství.

"Zdůrazňujeme potřebu navýšit výdaje z rozpočtu České republiky na obranu a to nejméně na 2% HDP ročně, jak jsme se při přijetí do NATO zavázali – pokud možno co nejrychleji. I když všechny členské státy NATO zvýší své výdaje na obranu, bude i nadále Armáda USA hlavní silou NATO a tedy nejdůležitějším garantem bezpečnosti spojeneckých zemí," uvádí se na webu korunaceska.cz.

Psali jsme:
Návrat Habsburků na Hrad? Čechům se vymývají mozky, zlobí se monarchisté
 

"S tímto vědomím vítáme příslušníky spojenecké Armády USA v České republice a naši radost ze spojenectví s nimi hodláme projevit na shromáždění, které k této příležitosti – ve spolupráci se sdružením Pražský Majdan – svoláme. Místo a čas brzy oznámíme a vyzýváme tímto naše spoluobčany, aby se k nám připojili a přišli na zmíněné shromáždění vyjádřit vojákům Armády USA své sympatie," napsali předseda KAN Jiří Domlátil, předseda KONS Josef Bílek a Jan E. Bárta, pověřený člen Předsednictva Koruny České.

Související

Praha, ilustrační foto

V Praze demonstrovali monarchisté. Hanba, volali před "republikánským Hradem"

Zhruba stovka lidí dnes za zvuku národních písní prošla centrem Prahy v průvodu za znovuzavedení monarchie na českém území. Monarchisté dlouhodobě žádají obnovu českého království, které je podle jejich názoru ze všech státních zřízení nejlepším. Z Václavského náměstí vyrazili pochodující v 15 hodin, na Hradčanské náměstí dorazili po 17:00.
Replika korunovačních klenotů

28. říjen budí vášně: Kalousek si rýpl do Zemana, monarchisté chtějí návrat krále

Zhruba stovka lidí dnes oslavila 101. výročí založení Československa pochodem z Malostranského na Hradčanské náměstí v Praze. Akci pořádala TOP 09. Za slunečného počasí prošli Nerudovou ulicí na Hradčanské náměstí, kde položili květiny k soše Tomáše Garrigua Masaryka. Na Václavském náměstí se po poledni sešli čeští monarchisté, kteří usilují o návrat monarchie.

Více souvisejících

Koruna Česká (monarchisté) Americká armáda (U.S. ARMY) NATO

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy