Kalousek byl možná nacamraný jako houba. Politik se pěkně rozjel

Praha – Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se ve středu rozzlobil, když zjistil, že předseda hnutí ANO se omluvil z jednání sněmovny kvůli dovolené. A pěkně ho za to sjel. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, neohradil se Andrej Babiš, ale jeho spolustraník.

Kalouska pěkně dopálilo, že se Babiš omluvil z jednání kvůli dovolené. „Já jsem se marně pídil po tom důvodu, čím může být zaneprázdněn první místopředseda vlády, když zasedá Poslanecká sněmovna. Přemítal jsem o nějakých závažných mezinárodněpolitických jednáních, například o karuselech. Ne, on si jel zalyžovat," rozčiloval se ve středu Kalousek. Je to prý šok také vzhledem k tomu, jak předseda hnutí ANO prohlašoval, že jde do sněmovny makat a ne lyžovat.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Z dovolené se sice neozval sám Babiš, zastoupil ho ale jeho kolega. „Kalousek, to je chasník. Možná byl nacamraný jako houba. Možná ho trápí bezmoc a nedostatek nápadů. Každopádně se sesunul od demagogie k obyčejné závisti. Vadí mu řádná dovolená Andreje Babiše," nevybíravě se do bývalého ministra financí pustil na Facebooku Martin Komárek.

„Využil hloupého jednacího řádu sněmovny a veden svou závistí zrušil sněmovní schůzi, což nás všechny stojí nemalé peníze," rýpnul si Komárek. Reagoval tak na fakt, že si Kalousek po zjištění, že Babiš je na dovolené, vyžádal přestávku, aby se mohl vzpamatovat. Přidal se k němu i Zbyněk Stanjura (ODS). Vzhledem k tomu, že už dopoledne si vyžádalo přestávku hnutí Úsvit, se tak závěrečné hlasování o novele energetického zákona muselo přesunout na další jednací den.

Sdílejte článek

Související

Více souvisejících

Martin Komárek Andrej Babiš Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 37 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy