Klaus bez servítků: Konference o klimatu byla zbytečná, závěry jsou hloupé

Praha – V Paříži o víkendu skončila klimatická konference, na jejímž závěru bylo přijato ujednání, ve kterém se země mimo jiné zavázaly, že udrží globální oteplování do konce století výrazně pod dvěma stupni Celsia oproti předindustriálnímu období. Podle českého exprezidenta Václava Klause byl ale summit zbytečný a mířil na falešné cíle.

Její závěry považuje Klaus za hloupé a má hrůzu z toho, že budou skutečně naplňovány.  „Evidentní hloupost těchto závěrů, to je základní charakteristika té pařížské konference. Konference byla zbytečná, nenutná, mířící na falešné cíle nesmírně připomínající komunistické poroučení větru a dešti," zhodnotil dnes výsledky konference bývalý prezident pro ČTK.

„Zpupnost a arogance nafoukaných lidí, kteří si myslí, že se mohou dohadovat o klimatu je něco mně tak vzdálené. Já mám hrůzu, že proveditelnost ve smyslu nucení zemí, aby dále omezovaly emise CO2 a aby platily miliardy do ekonomicky neefektivních zdrojů energie, že to bohužel proveditelné je, a mám hrůzu, že to ve světě zrealizováno bude za neskutečnou, neskutečnou cenu," konstatoval dále Klaus.

Klaus, který je dlouhodobým kritikem myšlenky globálního oteplování, se domnívá, že konference jako taková mířila špatným směrem a země tak budou nuceny přijímat „naprosto hloupá opatření". Míní, že Česko může být jedním ze států v čele procesu. Jako jeden z důvodů pro toto tvrzení uvedl, „že naši zelení, i když nejsou v žádné vládě, vidím, že se rozlezli natolik do všech politických stran, že mají moc nesmírně velkou".

„Klima je v pořádku a naopak je ohrožena lidská svoboda. Ohrožena lidmi, kteří nás chtějí vrátit do nesvobodné, shora řízené společnosti, ve které opět dominuje manipulace lidmi, povinná uniformita myšlení, diktát," uvedl již v průběhu konference Klaus pro Týden.

Evropa by se podle něj měla věnovat závažnějším hrozbám, než je globální oteplování. Největším z nich je prý hrozící rozvrat Evropy migrační invazí. Dodal, že dohoda může vést k brždění ekonomického růstu na celém světě a k lidské nesvobodě.

Související

Andrej Babiš Glosa

Události Petra Nutila: Novoroční boj o euro, oddávající Babiš a Rajchl lanaří Vémolu

Naše planeta Země úspěšně oběhla další elipsu kolem Slunce, v pořadí už dvoutisící dvacátou čtvrtou, počítaje v nejpopulárnějším letopočtu současnosti. Pozemšťané toto oběhnutí oslavili jako vždy kolektivním opíjením, plašením zvířat a trháním si vlastních končetin skrze odpalování množství zábavní pyrotechniky. Hezky to dokazuje, že nemáme duševně daleko k racionalitě původních vynálezců ohňostrojů ve staré Číně, kteří je používali hlavně k zahánění zlých duchů. No nic. 

Více souvisejících

Václav Klaus Klimatický summit v Paříži (2015)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy