Volfová kandiduje do Senátu pod vlajkou Suverenity

Praha - Do souboje o místo v Senátu v letošních říjnových volbách vstupuje za Blok Suverenita volební manažerka tohoto politického uskupení Jana Volfová. O hlasy voličů na Kutnohorsku a Havlíčkobrodsku se utká s Lucií Talmanovou (ODS), Michaelou Šojdrovou (KDU-ČSL) či Olgou Zubovou (DSZ).

Volfová není, stejně jako její soupeřky, žádný politický nováček. V letech 1998 až 2002 jako členka ČSSD zasedala v Poslanecké sněmovně, více než deset let šéfovala Sociálně demokratickým ženám. V ČSSD patřila do takzvaného zemanovského křídla, tedy do tábora expremiéra a bývalého předsedy strany Miloše Zemana.

Poté, co ji vypršel poslanecký mandát, působila jako ředitelka Střední odborné školy pro administrativu EU a po vstupu ČR do EU pracovala jako asistentka europoslance Vladimíra Železného.

V letošních květnových volbách do Poslanecké sněmovny byla jedničkou kandidátky Suverenity ve Středočeském kraji. Nepodařilo se jí však získat dostatečný počet hlasů.

Pokud by se dostala do Senátu, soustředila by se především na sociální témata. "Chci bránit především seniory, protože jsou jedinou skupinou, kterou nikdo nechrání. Celý život přitom pracovali, aby měli důstojné stáří," sdělila Volfová agentuře Mediafax. Dalšími skupinami, za kterými hodlá Volfová stát, jsou ženy s malými dětmi a mladé rodiny.

Jana Volfová se narodila 2. listopadu 1957. Po absolvování gymnázia vystudovala obory český jazyk a občanská nauka na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy.

Pracovala jako učitelka na základních a středních školách.

Je rozvedená a má dvě děti, dceru Janu a syna Zdeňka.

Související

Socha maršála Koněva (foto: Matěj Baťha)

Praha 6 jedná o soše Koněva, u úřadu se sešli odpůrci zakrytí pomníku

Zastupitelé Prahy 6 vyhlásili přestávku v jednání o pomníku ruského maršála Koněva. Hlasovat budou po interpelacích, výsledek by měl být jasný do 16:30, kolem 17:00 se bude konat tisková konference. Závěr jednání na ní zhodnotí starosta Ondřej Kolář (TOP 09) a místostarostové Jakub Stárek (ODS) a Jan Lacina (STAN).
Poslanecká sněmovna

Tommy Robinson nedorazil na plánované setkání s médii. Co se stalo?

Britský krajně pravicový aktivista Tommy Robinson dnes nedorazil na plánované setkání s novináři uspořádané po zrušení konference ve Sněmovně, kde měl původně vystoupit. Podle předsedkyně České suverenity Jany Volfové, která setkání s novináři organizovala, zabránila Robinsonovi v setkání s tiskem náhlá zdravotní indispozice.

Více souvisejících

Jana Volfová Suverenita senát

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy