Kandidát strany Suverenita podal trestní oznámení na Tůmu

Praha - Podezření z porušení při správě cizího majetku je hlavní motiv kandidáta do Senátu za stranu Suverenita - blok Jany Bobošíkové Jana Rytíře pro podání trestního oznámení na exguvernéra České národní banky (ČNB) a kandidáta TOP 09 na primátora metropole Zdeňka Tůmu. Rytíř oznámení podal ve čtvrtek.

"Považuji za nehorázné, aby si Tůma podle časopisu Týden nechal z peněz ČNB platit desetitisíce měsíčně za bydlení v Praze, přestože tam má trvalé bydliště a jeho rodina disponovala dvěma byty. Jeden měl dokonce regulované nájemné. To se musí prošetřit," uvedl Rytíř.

"Je to absolutní nesmysl, ke kterému není co dodat," vyjádřil se Tůma k trestnímu oznámení.

Tento týden už také podal Rytířův kolega Zdeněk Pavlíček trestní oznámení na podnikatele Zdeňka Bakalu a exkomisaře Pavla Teličku pro podezření z úvěrového podvodu v souvislosti se známou kauzou byty OKD.

"Jsem ráda, že napříč celou zemí držíme slovo, věci nám nejsou lhostejné a bojujeme za lidi," konstatovala šéfka strany Jana Bobošíková.

Související

Evropská Unie

KOMENTÁŘ: Směřujeme k federální EU?

S federálním uspořádáním států se v současné době můžeme setkat na všech kontinentech světa, nikde bychom však nenarazili na dvě zcela totožné federace. I z toho důvodu je velice obtížné federaci jako politické uspořádání státu obecně definovat a přesně vymezit. Nemožnost přesné definice poté způsobuje rozpory mezi jednotlivými teoretiky – každý z nich totiž federaci přisuzuje odlišné charakteristiky. Napříč různícími se definicemi nakonec přeci jen nacházíme několik shodných prvků, které jsou pro federace typické. Splňuje současná Evropská unie tyto prvky a je ji tedy možné za federaci také označit?

Více souvisejících

Suverenita

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Orbán vzkazuje Stoltenbergovi: NATO nás má chránit, ne vtahovat do světového konfliktu

Severoatlantická aliance je obranná aliance, která vznikla s cílem zajistit ochranu členských států a ne zasahovat do ozbrojeného konfliktu mimo území NATO, čímž vzniká nebezpečí světové války. V rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Rádio to řekl předseda maďarské vlády Viktor Orbán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy