Zeman není neporazitelný. Co plánuje Švejnar?

Praha - O prezidentské kandidatuře neuvažuji, není to ještě na pořadu dne, tvrdí ekonom a profesor Kolumbijské univerzity Jan Švejnar. Podle něj ale Miloš Zeman není neporazitelný.

"Miloš Zeman není neporazitelný. Dělá vše pro to, aby tak vypadal. Ale myslím si, že je to kandidát, který by v určité situaci byl porazitelný," vysvětluje Švejnar. 

Podle průzkumů důvěřuje prezidentovi Miloši Zemanovi zhruba polovina Čechů. "To je sice vysoké číslo, ale není to nic neobvyklého. Pamatuji si, když jsem zahajoval kandidaturu v roce 2007, tak Václav Klaus měl 70 %," upozorňuje Radiožurnál.

Zeman je podle něj schopný politik v tom smyslu, že neustále vede kampaň a jezdí po republice, proto má také velkou podporu a je viditelný. Kritizuje ho ale ve věcech, kde je prý potřeba ho kritizovat. "Byl to Evropan s velkým E, najednou je to člověk, který otočil prudce na východ k Putinovu Rusku, kritizuje Evropu, kritizuje Ameriku," dodal.

Související

Ilustrační fotografie.

Česká ekonomika by se měla co nejdříve navrátit k cenové stabilitě, řekl Hampl

Česká ekonomika by se měla co nejdříve navrátit k cenové stabilitě, "jinak bude trpět," řekl dnes v Otázkách Václava Moravce v České televizi předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl. Nesouhlasí proto se snahou České národní banky (ČNB) zanechat úrokovou sazbu na současných sedmi procentech. Měla by ji zvýšit, ale nedělá nic, doplnil. 
Jan Švějnar, autor: Michal Louč

Dlouhá jednání o vládě mohou poškodit ekonomiku, varuje Švejnar

Dlouhá a komplikovaná jednání o sestavení nové vlády mohou ohrozit ekonomickou stabilitu země a její křehký hospodářský růst. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekl ředitel centra IDEA Jan Švejnar. Nyní je správná doba na restart ekonomiky, ČR se musí vrátit k reformám, doplnil člen Národní ekonomické rady vlády Tomáš Sedláček.

Více souvisejících

Jan Švejnar Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy