Karel Fiedler: Rychle a zběsile aneb reforma policie počesku

Praha - "Tak včera se nám bossové současné koalice (a možná další pozvaní na Bezpečnostní radu státu) dohodli, že „uberou na rychlosti“ uvažované reformy policie. Já myslím, že to ubrání rychlosti je opravdu pouze relativní, spíše úsměvné," píše nezařazený poslanec a člen hnutí Řád národa Karel Fiedler v komentáři, který poskytl serveru EuroZprávy.cz.

Rozhodnutí o tomto odloží ministr vnitra o den, realizace pak bude zpomalena a odložena dokonce o celý měsíc! Tak takovému zpomalení já pořád říkám „rychle a zběsile". Obzvláště v souvislostech prosakujících informací, že tato reforma vlastně není nijak zvlášť připravena a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, dle jeho slov, dodnes nezná obsah chystané reformy. Materiál o této reformě, zřejmě připravený pro Bezpečnostní radu státu, měl vzniknout na vnitru teprve 13. června!

Kauza koaliční roztržky nad tématem opravdu rychle a zběsile chystané reformy policie a rychlého a zběsilého sloučení elitních policejních útvarů nám vyrostla a vygradovala v uplynulých pár dnech. Před pár dny mnozí z nás o nějaké reformě policie neměli ani ponětí (a jak tak vnímám prosakující zprávy, možná ani někteří z BRS). Reforma sloučení elitních (protikorupčních a protimafiánských útvarů) by měla být opravdu dobře, důmyslně a důkladně připravena. Zatím však zjišťujeme pravý opak, že tady se hodně tlačí na pilu.

A já se tedy ptám: proč takový spěch, proč taková zběsilost, proč tak nepřipraveně a rychle? CUI BONO? ... tedy komu ku prospěchu a v čím zájmu, pane ministře vnitra?

Související

Martin Pecina

Zákeřný lump Sobotka? Je mi z něj na zvracení, pěkně se odkopal, spustil exministr

Praha - Stát možná bude zdaňovat peněžité náhrady, které posílá každoročně církvím za majetek nevydaný v restitucích. Sněmovna předlohu KSČM v dnešním úvodním kole navzdory odporu ODS, KDU-ČSL a TOP 09 podpořila. Ministr vnitra ve vládách Jiřího Rusnoka a Jana Fischera kvůli hlasování kritizuje bývalého předsedu ČSSD Bohuslava Sobovky.

Více souvisejících

Karel Fiedler Policie ČR

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy