Karel Fiedler: Nemocný Herman - bacil střetu zájmů je nakažlivý. O čem se tolik nepíše

Praha - Navrhněte si také svého strýčka aneb když konflikt zájmů je zavřený kdesi v šuplíku. Zvláštní, že na to toto se v kauze Brady tak trochu zapomnělo, píše v komentáři pro server EuroZprávy.cz nezařazený poslanec a člen hnutí Řád národa Karel Fiedler.

Média, noviny, internet, televize jsou plná kauzy Brady. No možná správněji je spíše kauzy Herman - Zeman - Brady. Novináři se pídí po svědcích slov, přestřelka kanceláře hradu a kanceláře ministra kultury pokračuje, jak kdyby od sebe byly bůhvíjak daleko. Vyhodnocuje se, kdo, kdy, jak co řekl, napsal, nebo poslal. Novináři nás poslance obvolávají a akčně zjišťují, kdo v pátek večer na hrad půjde a kdo ne? Přiznám se, že mám toto rozhodování jednodušší. Vím, že nebudu moci a nemusím to vůbec řešit a kauzu vyhodnocovat nebo čekat na další tiskové prohlášení, nebo co kdo odkud vyštrachá v dané věci nového. A proto to vyptávání novinářů i kolegů a celou kauzu sleduji tak trochu s nadhledem.

Zvláštní je, že nikdo se nezabývá tím (je možné, že mi to uniklo), že ministr Herman je tady tak trochu dost v konfliktu zájmů. Navrhnout svého strýčka je přece jen něco jiného, než navrhovat (prosazovat a vehementně bránit) osobu, ke které daný navrhovatel žádnou vazbu nemá. Nepídím se po tom, jak přesně to bylo či nebylo. Foto dopisu Kanceláře prezidenta hradu, jako odpovědi ministru Hermanovi, je pro tuto moji úvahu pro mne dostatečně vypovídajícím faktem, že primárně šlo o návrh D.Hermana.

Naši předkové byli velmi bystří a rozumní a zanechali nám spoustu lidových přísloví a mouder. Jedno z nich je, že čím více se lejno rozmazává, tím více to pak smrdí...a jiné, poněkud novější a s oblibou používané kolegou Slávkem Jandákem je, že právě tady to sedí jako hrnec na zadek....

Toho, o čem se tolik nepíše, je však trochu více. Nejen konflikt zájmů, který zmiňuji já, ale třeba důsledky toho, co se děje v Calais a vlastně ve Francii obecně v souvislosti s tím, jak tam daný problém sílících migrantů a slabé policie začíná také přerůstat přes hlavu. Nijak nechci zpochybňovat možné zásluhy pana Bradyho, ale jsem si opravdu jist, že máme daleko větší a ožehavější problémy "na stole". Ono to Calais a Francie zase není tak daleko! ... (ale to je určitě na samostatné zamyšlení nebo článek).

Související

Martin Pecina

Zákeřný lump Sobotka? Je mi z něj na zvracení, pěkně se odkopal, spustil exministr

Praha - Stát možná bude zdaňovat peněžité náhrady, které posílá každoročně církvím za majetek nevydaný v restitucích. Sněmovna předlohu KSČM v dnešním úvodním kole navzdory odporu ODS, KDU-ČSL a TOP 09 podpořila. Ministr vnitra ve vládách Jiřího Rusnoka a Jana Fischera kvůli hlasování kritizuje bývalého předsedu ČSSD Bohuslava Sobovky.
Karel Fiedler Rozhovor

Senát je k ničemu, poslanci jsou lemplové. Poslanec začal ostře účtovat s politiky

ROZHOVOR – Senát je téměř zbytečný, kdybychom ho neměli, nikdo by si toho nevšiml. O poslancích se sice říká, že jsou to lemplové, ale ta práce je opravdu těžká. To v druhé části rozhovoru pro EuroZprávy.cz říká nezařazený poslanec a člen hnutí Řád národa Karel Fiedler. Vrátil se také ke svému odchodu z Úsvitu i svému někdejšímu stranickému šéfovi Tomio Okamurovi.

Více souvisejících

Karel Fiedler Daniel Herman Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy