Hlas z Hradu: Ovčáček pohřbívá ČSSD. Jeho analýza volebních výsledků je hodně ostrá

Praha – Češi si o víkendu zvolili své krajské zastupitele, ve třetině obvodů si také vybírali senátory. Papírově zvítězilo hnutí ANO, v některých krajích se jej však snaží ostatní strany vyšachovat. Naopak ČSSD ztratila, což na sociálních sítích potměšile komentoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Úředně se vyhlašuje celostátní pátrání po nových programových cílech," napsal Ovčáček ve chvíli, kdy bylo jasné, že ANO má ve většině krajů navrch nad ČSSD. Dodal, že „krajské volby vyhrála jediná skutečně opoziční strana v Poslanecké sněmovně."

Našel také konkrétní viníky, kteří se podle něj na porážce sociálních demokratů podepsali. „Vladimír Špidla už jednou spojením s Unií svobody málem uložil ČSSD do politického hrobu. Nyní jako šéfporadce pana premiéra zřejmě své dílo dokončí," rýpnul si do někdejšího šéfa strany i vlády.

Přesto podle něj může mít šéf ČSSD ze situace prospěch. „Pro B. Sobotku je výsledek krajských voleb požehnáním. Zbavil se většiny oponentů. ČSSD spadla do rukou lidí jako T. Prouza, V. Špidla nebo O. Novotný. Požehnání pro vděčné neziskovky, které budou ve volebních kampaních útočit na konkurenty nelevicové ČSSD," domnívá se Ovčáček.

Na závěr si mluvčí rýpnul i do svého „oblíbeného" think-tanku Evropské hodnoty, se kterém se dlouhodobě pře. „Spojencem B. Sobotky je exšéf Škody Transportation, pravděpodobný nový hejtman Plzeňského kraje. Škoda Transportation poskytla nemalou finanční částku Evropským hodnotám. Evropské hodnoty soustavně útočí na pana prezidenta a A. Babiše," „analyzoval" současnou situaci Ovčáček.

„Lukoil, Lukoil. Jinak chápu, že vám tolik vadí náš vzdělávací program pro mladé lidi. Učíme je třeba nelhat. Nebo hledat články vlevo dole," opáčil mu na kritiku zástupce Evropských hodnot Jakub Janda.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček ČSSD Krajské volby

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 22 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Donald Trump

Trump: Pokud prohraju volby, bude to vina i Židů

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump dnes prohlásil, že za jeho případnou prohru s demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou ve volbách budou částečně zodpovědní američtí voliči židovského původu. Informoval o tom server CNN.

před 7 hodinami

Vodu se lidé snažili zastavit pytlem s pískem

Jak v nájmu řešit škody, které napáchaly rozsáhlé deště?

Letošní rozsáhlé deště nezasáhly formou povodně jenom domy, nevyhnuly se ani bytům, z nichž byla část i v nájmu. Jaké byly nejčastější škody v bytech a jak by měli nájemníci správně reagovat, aby získali náhradu vybavení z pojištění majitele, potažmo od své pojišťovny?

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Válka na Ukrajině od dvojice fotografů.

Kdo pomůže zařídit mír na Ukrajině? Seznam zprostředkovatelů není dlouhý, ale existuje

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.  

před 9 hodinami

Počasí v příštím týdnu ovlivní další tlaková níže. Obavy ale nejsou nutné

Tlaková níže Boris přinesla v druhé polovině minulého týdne do Česka přírodní katastrofu. Naštěstí v tom probíhajícím vysvitlo slunko, oteplilo se a ubylo srážek. Po víkendu ale začne počasí u nás ovlivňovat další tlaková níže, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy