Bělobrádek zkritizoval Sobotku. Pak přišel na řadu Babiš

Praha - Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) tento týden představil svou knížku Na život!. V ní popisuje složitosti koaličního vládnutí s hnutím ANO Andreje Babiše a ČSSD Bohuslava Sobotky. Podle Bělobrádka je prý škoda, že Sobotka není více společenský.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) představil tento čtvrtek svou knihu Na život!. V ní popisuje svou politickou kariéru, vztahy s kolegy koaliční vlády, ale i nemoc roztroušenou sklerózu, kterou trpí. V knize jsou pasáže i o působení KDU-ČSL v minulosti, a možná i proto byl jedním z těch, co se křtu knihy zúčastnil, bývalý předseda vlády Mirek Topolánek (ODS).

Podle serveru Novinky se na křtu objevil i šéf poslaneckého klubu Úsvit Marek Černoch. Bělobrádka doprovázel také někdejší předseda vlády a Senátu Petr Pithart a bývalá ministryně zdravotnictví Zuzana Roithová. „Už když jsem Pavla poznala v mé kampani do voleb do EP, všimla jsem si jeho vysoké inteligence, schopnosti improvizovat, a že má v sobě moudrost, která nepřísluší jeho věku,“ řekla na křtu knihy Roithová.

Na oficiálních stránkách KDU-ČSL se uvádí, že během předvolební kampaně se kniha bude rozdávat mezi voliče. „Je tam totiž úplně všechno. Předsedův životní příběh a to velmi osobní. Historky z vlády. Ale především plán pro Českou republiku, se kterým chceme jako Lidovci a Starostové vyhrát volby,“ stojí v prohlášení.

Server iDNES přinesl několik pasáží z knížky. „Spousta zdravých je nešťastných, protože nemají dobré mezilidské vztahy, a mnoho nemocných může prožít krásný a hodnotný život. Líbí se mi židovský přípitek „Na život!“. Je širší a nevyčleňuje nemocné ze společnosti. Ta kulturní fascinace zdravím, krásou, úspěšností podle mě vyjadřuje vnitřní vyprázdnění a vlastně i slabost současné společnosti,“ píše také Bělobrádek  a dokládá, jak vznikl název knihy. „Je smůla, že není více společenský. Přestože jsem se to snažil iniciovat, nekonala se neformální setkání vlády. Popít, popovídat, zazpívat, to by, myslím, atmosféře pomohlo,“ napsal Bělobrádek na adresu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Podle něj i Sobotka umí vybuchnout, ale jde spíše o výjimku.

 „Jednou nám řekl: ‚Choďte všeci do pi*e! Klidně si to tady kluci můžete dělat sami!‘ Což byla výhrůžka koncem koalice. Odpověděl jsem mu, že i to je jedna z možných variant. Trochu se zarazil,“ stojí v knize o Andreji Babišovi.

Související

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)

Komise nemá indicie, že by BIS postupovala nezákonně, uvedl Bělobrádek

Sněmovní komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS) nemá žádné indicie, že tato zpravodajská služba postupovala nezákonně. ČTK to po dnešní schůzi řekl předseda Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Členové se po více než roce vrátili k obvinění prezidenta Miloše Zemana, že ředitel BIS Michal Koudelka nařídil v minulosti odposlechy lidí z jeho nejbližšího okolí, a odposlouchávána tak byla i hlava státu. Na jednání komise o tomto tématu upozornil server Lidovky.cz.

Více souvisejících

Pavel Bělobrádek Andrej Babiš KDU - ČSL koalice KDU-ČSL a STAN roztroušená skleróza sjezd KDU-ČSL 2017

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy