Babiš na nové nahrávce mluví o Havlovi. Zesměšnil také heslo o pravdě a lásce

Praha - Ve čtvrtek unikla další nahrávka bývalého ministra financí Andreje Babiše (ANO), tentokrát s názvem Několik vět AB. Zveřejnil ji opět anonymní twitterový účet Julius Šuman. Babiš na nahrávce mluví o někdejší rozvědčici Radmile Kleslové a o exprezidentovi Václavu Havlovi.

"Znáte toho známého režiséra Svobodu (Jiří Svoboda, režisér a předseda KSČM v letech 1990-1993, pozn. red.), komouš je stále. Tak ten byl monolit takovej. Tak šel v březnu 89 tam bol boj s komunistama a oni bojovali, chtěli odjebat Husáka, kdo to převezme tu transformaci," říká Babiš na nové nahrávce, kterou zveřejnil anonymní twitterový účet Julius Šuman. Jde o další schůzku šéfa hnutí ANO Andreje Babiše s bývalým novinářem MF DNES Markem Přibilem. 

Svoboda prý měl údajně lobbovat v Moskvě za Štrougala (Lubomír Štrougal, předseda vlády ČSSD 1977-1988, pozn. red.), ale „Rusák“ prý chtěl Václava Havla. „A on (Svoboda) říká: ste ho nakoupili, to je dobrý, dobrý,“ říká Babiš. Stejný „Rusák“ měl informaci říct také Radmile Kleslové, která byla v rozvědce. Ta je prý ambiciózní ženou. Kleslová byla místopředsedkyní hnutí ANO v roce 2015. „Havel i Kleslová ty sou STB… „ říká Babiš.

„A on ten Havel se vymknul,“ dodává Babiš s tím, že ho za prezidenta zvolili komunisti. Prý tam měl být „dýl“, že oni byli „zavřený ve sklepech“ a dohodli se na tom, že KSČ nebude zrušená a oplátkou komunističtí poslanci zvednou ruku pro Havla jakožto prezidenta.

Dnes je výročí zveřejnění dokumentu Několik vět. Tak tady máte několik vět o tom, jak to vidí Andrej. #vitrvhlavehttps://t.co/vZE0lEN5Jl

— Julius Šuman (@skupinasuman) 29. června 2017

„Tak nech dou do pi.i….pravda a láska,“ naráží Babiš na heslo spojené s prvním polistopadovým prezidentem Česka. Rozhovor působí velmi zmatečným dojmem a často je těžké odhadnout, co má být pointou jednotlivých sdělení. 

Video uzavírá sdělení „Již brzy“ další zvukové stopy AB,“ z něhož lze očekávat, že přijdou další nahrávky šéfa hnutí Andreje Babiše s bývalým novinářem Přibilem. Julius Šuman zveřejnil již několik nahrávek s Babišem. Na nich se vulgárně vyjadřoval na adresu svých kolegů ve vládě a s novinářem se domlouval, kdy by měly být zveřejněny články očerňující jeho politickou konkurenci. 

Nahrávkami se zabývá policie, Babiš totiž na jedné z nich údajně přebírá od Přibila dokumenty, které pocházejí z policejního vyšetřování kauzy Beretta. 

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Václav Havel Julius Šuman komunisté

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy