Babiš, Fiala a Zaorálek šli na festival. Potkáte je na Colours of Ostrava

Ostrava - Lídři českých politických stran se snaží co nejvíce zviditelnit. Někteří z nich k tomu využili populární multižánrový hudební festival Colours of Ostrava. V areálu Dolní oblasti Vítkovice tak můžete narazit na Petra Fialu (ODS), Lubomíra Zaorálka (ČSSD) nebo Andreje Babiše (hnutí ANO).

Nezbytnost politického marketingu v předvolební kampani si konečně uvědomili i další lídři politických stran, než jen Andrej Babiš (ANO). Babiš byl ve středu přítomen slavnostnímu zahájení 16. ročníku ostravského festivalu Colours of Ostrava. 

Šéf hnutí ANO zveřejnil fotografii z uliček Dolní oblasti Vítkovice na svůj facebookový profil. Je na ní s jednou z návštěvnic a v ruce drží pivo. "A ještě jedna, na dobrou noc," stojí u fotografie ze včerejšího večera. 

Na ostravský festival zavítal i předseda ODS Petr Fiala. Ten se těší zejména na americkou písničkářku Norah Jonesovou. O účasti na festivalu se Fiala pochlubil na svém twitteru.

Loni jsem na @colours_cz nesundal pláštěnku, dnes to vypadá na pěkné počasí. A těším se třeba na koncert Norah Jones...

— Petr Fiala (@P_Fiala) 20. července 2017

Svého zástupce na festival vyslala i momentálně nejsilnější vládní strana. Za sociální demokraty tak můžete na hudební akci potkat volebního lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka. 

"Na Colours of Ostrava pravidelně jezdívám od samých počátků. S pořadatelkou festivalu Zlatou Holušovou jsme vzpomínali, jak v sedmdesátých letech chystala první rockové festivaly. Od té doby je pro nás hudba spojena s politikou. Obdivuji, že se to Zlatě znovu daří, že stále spojuje výbornou hudbu s dnešními debatami. Sami jsme mluvili třeba o hudebnících jako těch, kdo jsou prvními nepřáteli všech autoritářů," napsal Zaorálek na facebook a přiložil fotografii s pořadatelkou. 

Do areálu akce dorazil také kandidát na prezident akademik Jiří Drahoš. "Léto má hodně barev a já si je všechny tentokrát jedu prohlédnout do Ostravy. Colours, to už je nějaká tradice. Třeba se tam potkáme, pokud budeme mít na sebe štěstí, rád si s vámi popovídám. A když ne, užijte si aspoň skvělou muziku, já si ji užiju docela určitě," sdělil Drahoš na facebook. 

Kromě toho v Ostravě sbírá potřebné podpisy pro svou kandidaturu do voleb v lednu 2018.

Mladá tvář TOP 09 Dominik Feri, který se bude chtít probojovat do Sněmovny v říjnových volbách, si pochvaloval koncert americké skupiny Imagine Dragons. "Jejich koncert byl super. V Ostravě je snad každej den lineup lepší než ten den předchozí," napsal na twitter. 

Festival potrvá od středy do soboty, jeho popularita a návštěvnost rok od roku stoupá. První ročník festivalu se konal v roce 2002, tehdy ještě v prostorách ostravské Stodolní ulice. Letos jsou největším lákadlem skupiny Imagine Dragons, britští Jamiroquai, americké zpěvačky LP a Norah Jones nebo britská zpěvačka Birdy. 

Související

Vláda ČR Komentář

Změní se tuzemská politika? Nečekejme od vlády reformy, ale snahu o udržení se

Není tajemstvím, že politika výrazně ovlivňuje životy lidí. A většina z nás dobře ví, že vždy budou existovat skupiny lidí, kterým bude na politickém systému něco vadit, asi se vždy najdou i lidé, kteří budou kritizovat každou politickou reprezentaci. A asi se vždy najdou tací, kterým bude vadit jakákoliv zmínka o tom, že existují čísla, která něco říkají.

Více souvisejících

politici Colours of Ostrava Andrej Babiš Petr Fiala Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy