Mela na mítinku Miloše Zemana: Zvukař prý rušil hlasitou hudbou, hrozí mu pokuta

Lipník nad Bečvou (Přerovsko) - Pokuta až 15.000 korun hrozí Jaroslavu Henslovi (51) za pouštění hudby během mítinku prezidenta Miloše Zemana. Hensl ve středu na náměstí v Lipníku pouštěl v rámci protestu proti prezidentovi píseň Modlitba pro Martu. Přitom jej zadrželo několik policistů v civilu.

Podle policie je Hensl podezřelý z přestupku proti právu shromažďovacímu. "Za přestupek lze uložit pokutu do výše 15.000 korun," dodal krajský policejní mluvčí Libor Hejtmánek. Nebude-li právní kvalifikace změněna, projedná přestupek radnice v Lipníku nad Bečvou.

Zeman se na úvod návštěvy Olomouckého kraje v Lipníku ve středu vpodvečer setkal s místními. Podle Hejtmánka bránil Hensl rušil hlasitou hudební produkcí projev jednoho z účastníků shromáždění.

Hensl pro ČTK popřel, že by narušovali setkání prezidenta s veřejností. "Byli jsme skupinka protestujících s červenými kartami, pustili jsme hudbu, kterou jsme na nás chtěli upozornit, ale že bychom tím shromáždění narušili, pocit nemám. Narušení mítinku bych si představoval jinak. Nechci se chovat protizákonně," řekl Jaroslav Hensl.

Protest se odehrával v prvním patře jednoho z domů na náměstí, odkud protestující pouštěli hudbu. Další demonstranti stáli i na náměstí. Policisté protestující v budově před setkáním legitimovali a upozornili, že nesmějí vystrkovat z oken transparenty a musí mít v místnosti rozsvíceno, což prý splnili. Ke konci písně ale podle Hensla přiběhlo do propůjčené místnosti asi osm černě oblečených mužů s kamerou a nařídili mu, ať hudbu okamžitě vypne. Pak jej odvezli na služebnu, kde strávil asi dvě a půl hodiny.

Trestní oznámení na neznámého pachatele podala jedna z demonstrujících, Simona Hradílková, dcera bývalého disidenta a polistopadového ministra vnitra Tomáše Hradílka, který na protest proti Zemanově opětovné kandidatuře drží devátý den hladovku.

"Nějací lidé odvezli našeho kamaráda, ti lidé nebyli označeni jako policie, připadalo mi to natolik závažné, že jsem chtěla, aby to policie prověřila. Nevěděli jsme, kam ho odvezli. Ten člověk se ničeho nedopustil," řekla ČTK Hradílková. Iniciátoři protestu trvají na tom, že šlo o kultivovaný protest, z následků jsou rozčarovaní. "Nevěděli jsme, co se děje, kde je náš kamarád a jak se dostali do soukromých prostor, které jsme měli půjčené od majitele restaurace," sdělila iniciátorka protestu Marie Šuláková.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Tomáš Hradílek (hladovka proti Zemanovi) Olomoucký kraj Jaroslav Hensl (protest proti Zemanovi)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 47 minutami

před 56 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy