Piráti jsou jako dezertéři, hrají si na královnu koloběžku, zní z TOP 09

Praha – Piráti, stejně jako ČSSD, odmítli, účast v nově vzniklém Demokratickém bloku, který dnes vytvořily ODS, TOP 09, KDU-ČSL a STAN. Navíc trvají na tom, že do čela Poslanecké sněmovny podpoří kandidáta hnutí ANO Radka Vondráčka. Z TOP 09 proto na jejich adresu zaznívá další kritika.

Piráti poukazují na to, že strany podmínily účast v bloku odmítnutím kandidáta hnutí ANO Radka Vondráčka při volbě předsedy Sněmovny. Piráti si přitom podporu Vondráčkovi opakovaně odhlasovali.

Piráti už dříve navrhli jiné řešení - chtěli proti menšinovému kabinetu prosadit dohodu o obsazení všech sněmovních výborů opozicí. Podle předsedy strany Ivana Bartoše to je „ostřejší" návrh než onen Demokratický blok.

„Piráti nám dnes řekli, že Vondráček má stejně hlasy jisté od komunistů a SPD, tak ty jejich už to nijak nezmění, proto mu to hodí,“ poznamenala k tomu místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová na twitteru.

Piráti nám dnes řekli, že Vondráček má stejně hlasy jisté od komunistů a SPD, tak ty jejich už to nijak nezmění, proto mu to hodí. Asi jako kdyby ve válce slabší vojsko preventivně dezertovalo a přidalo se na stranu silnějšího. A přesto se pak tvářilo, že válku chtělo vyhrát.

— Markéta Adamová (@market_a) 15. listopadu 2017

Podle ní ale tento argument nelze jen tak přijmout. „Asi jako kdyby ve válce slabší vojsko preventivně dezertovalo a přidalo se na stranu silnějšího. A přesto se pak tvářilo, že válku chtělo vyhrát,“ komentuje slova pPrátů Adamová.

Naznačuje také, že se Piráti nemohou rozhodnout, zda jsou opoziční stranou nebo ne. „Myslí si si asi, že lze být taková královna koloběžka: trochu v opozici, trochu podporovat 'koalici',“ dodala politika.

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 

Více souvisejících

Česká pirátská strana Markéta Pekarová Adamová Demokratický blok

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy