Topolánkovi na kandidaturu přispěl i Langer. Poslal tučnou částku i vzkaz

Praha – Přes počáteční komplikace už běží povinný transparentní účet prezidentského kandidáta Mirka Topolánka tak, jak má. Od 7. listopadu na něj lidé, včetně samotného Topolánka, poslali více než 700 tisíc korun.

Na transparentním účtu měl Topolánek 16. listopadu celkem 719 tisíc korun. Sám exministr na něj poslal 100 tisíc korun. Převažují drobné dary v rámci několika set až několika tisíc korun, výjimkou nejsou ale ani dary ve výši 10 či 50 tisíc.

Příspěvek ve výši 50 tisíc korun poslal například někdejší člen ODS a zakladatel a předseda  Alternativu pro Českou republiku Petr Štěpánek. Přidal také vzkaz, ve kterém píše: „Hlavně se nepos*at! Ale to ty víš.“. Stejnou částku poslal také někdejší ministr vnitra a člen ODS Ivan Langer. „Mirku, bez peněz do kampaně nelez!“ připsal k daru.

Největší dar Topolánkovi zatím Jan Veverka, člen oblastního sdružení ODS v Liberci a partner investiční skupiny Touzimsky Kapital. Přispěl 100 tisíci. Mezi dárci je možné najít také někdejšího europoslance ODS Edvarda Kožušníka.

Stejně jako na transparentním účtu Miloše Zemana, i na tom Toplánkově se objevují haléřové příspěvky s výzvou k zahájení chatu. Prozatím ale na tuto výzvu Češi příliš nereagují. U jednoho haléřového příspěvku se pak objevila hesla #MirekNaMirov, #MirekHulvat, #SymbolKorupce.

Související

Mirek Topolánek

Na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy kandiduje Topolánek, Rafaj, Palát a Wojnar

Kandidáty na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR jsou bývalý premiér Mirek Topolánek, současný viceprezident svazu Jan Rafaj, člen jeho představenstva Miroslav Palát a bývalý prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar. Informace serveru e15.cz dnes ČTK potvrdila mluvčí svazu Tereza Šebestová. Nový prezident nahradí Jaroslava Hanáka, který byl ve funkci 12 let.

Více souvisejících

Mirek Topolánek prezident čr prezidentské volby 2018 Ivan Langer Petr Štěpánek (ODS)

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 15 minutami

před 35 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 48 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Pokles cen potravin? Naopak, většina z nich v dubnu zdražila, tvrdí ČSÚ

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy