Šporcl či tenistka Plíšková. Víte, koho podporují v prezidentské volbě známé osobnosti?

Praha - Do boje o Hrad se nepřímo zapojuje také celá řada známých osobností, které podporují jednotlivé kandidáty. Například Mirka Topolánka už na videu podpořil houslista Pavel Šporcl či tenistka Karolína Plíšková.

Topolánek zveřejnil video, na kterém chválí Šporcla. A ten hu hned komplimenty vrátil. „Tak já Mirka podporuju celý léta. Celý léta. I když teď v té politice nebyl, tak už dlouho dozadu si zkrátka myslím, že to je dobrej politik a že má na to, aby se tím prezidentem stal. Já mu budu určitě držet palce a budu ho podporovat dál,“ vysvětluje hudebník na videu, které zveřejnil Topolánek.

„Máme se rádi,“ shodují se Šporcl a Topolánek. Šporcl pak ještě dodal, že Topolánek je citlivý člověk, který umí naslouchat. Nakonec si prezidentský kandidát zazpíval koledu Vánoce, Vánoce přicházejí.

V minulých dnech podpořila bývalého expremiéra tenistka Karolína Plíšková. „Musím říct, že jí strašně fandím. A chci, aby byla světová jednička,“ uvedl na videu s Plíškovou Topolánek. „Přeju Mirkovi, aby byl taky jednička,“ vrátila mu to známá tenistka. Poukázala na to, že jej zná spíše z televize a že osobně se setkali teprve nedávno.

Zahráli si spolu totiž na charitativním Tenisovém turnaji s Klokánkem. „Musím se vám přiznat, že vítězství bylo trochu pojištěné tím, že mojí spoluhráčkou byla jedna z nejlepších světových tenistek, naše Karolína Plíšková. Mám k ní velký respekt, děkuji jí za vyjádřenou podporu a jsem fakt rád, že jsem mohl podpořit svojí účastí její charitativní turnaj ve Vestci,“ dodal Topolánek na konto Plíškové.

Přání Plíškové se každopádně splnilo, Topolánek jedničkou opravdu je. Právě toto číslo mu totiž při dnešním losování přiřadila Státní volební komise. 

Související

Mirek Topolánek

Na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy kandiduje Topolánek, Rafaj, Palát a Wojnar

Kandidáty na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR jsou bývalý premiér Mirek Topolánek, současný viceprezident svazu Jan Rafaj, člen jeho představenstva Miroslav Palát a bývalý prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar. Informace serveru e15.cz dnes ČTK potvrdila mluvčí svazu Tereza Šebestová. Nový prezident nahradí Jaroslava Hanáka, který byl ve funkci 12 let.

Více souvisejících

Mirek Topolánek Pavel Šporcl Karolína Plíšková (tenistka)

Aktuálně se děje

před 44 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 12 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy