Nečasová stáhla žalobu na Piráty kvůli "vězeňskému autobusu"

Praha- Jana Nečasová (dříve Nagyová) stáhla žalobu na Českou pirátskou stranu, kterou podala kvůli své karikatuře na "vězeňském" autobusu. Piráti vyjádřili přesvědčení, že jim kauza pomohla ke zviditelnění před volbami.

Podle informací Obvodního soudu pro Prahu 3 Nečasová stáhla žalobu proti Pirátům bez udání důvodu. "Chtěli bychom ještě závěrem znovu poděkovat nejaktivnější dobrovolnici pirátské předvolební kampaně paní Nečasové. I s její PR pomocí Piráti dosáhli skvělého volebního výsledku téměř 11 procent a nyní mohou ve Sněmovně předkládat protikorupční legislativu tak, aby v České republice podobných kauz, jako byla ta okolo paní Nečasové, bylo co možná nejméně," uvedl poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Kromě Nečasové nakreslili Piráti na bok autobusu v oděvu trestanců také šéfa ANO Andreje Babiše kvůli případu farmy Čapí hnízdo, premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) kvůli kauze OKD, předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska v souvislosti s povolováním hazardních her a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha s připomínkou jeho korupční kauzy.

Nečasová se ještě před volbami u soudu domáhala předběžného opatření, které by zakázalo Pirátům její karikaturu používat. S požadavkem ale neuspěla.

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 

Více souvisejících

Česká pirátská strana Jana Nagyová Mikuláš Ferjenčík (Pirátská strana) volební kampaň

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 17 minutami

před 17 minutami

před 18 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy