Ministr Plaga složil mandát zastupitele Brna, nahradí ho Faltýnek mladší

Brno - Ministr školství Robert Plaga (za ANO) se vzdal mandátu zastupitele města Brna. Nahradil ho Jiří Faltýnek, syn místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka. Slib složí 30. ledna, řekl dnes novinářům primátor Brna Petr Vokřál (ANO).

Plaga byl na kandidátce hnutí ANO v komunálních volbách v Brně a získal zastupitelský mandát. Loni 13. prosince se stal ministrem školství, a proto ho nahradí Faltýnek mladší.

Plaga byl v minulosti náměstek ministra školství pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu. O získání mandátu brněnského zastupitele pro Faltýnka se mluvilo už v dříve. Hnutí totiž před dvěma lety vyloučilo ze svých řad tehdejšího radního Tomáše Kratochvíla, kterého kritizovalo za jeho práci. Kratochvíl sice rezignoval na funkci radního, ale mandátu, který by získal Faltýnek, se odmítl vzdát.

Kratochvíl skončil i u soudu, který mu dal podmínku za krácení daní u jeho nábytkářské firmy Toka. Podmínka ho však nenutí složit mandát.

Související

Robert Plaga

Exministr Plaga bude řídit Národní akreditační úřad pro vysoké školy

V čele Národního akreditačního úřadu pro vysoké školství stane bývalý ministr Robert Plaga. Od září skončí jako politický náměstek na ministerstvu školství. Ministr Petr Gazdík (STAN) ČTK řekl, že post v čele nezávislého akreditačního úřadu vnímá jako neslučitelný s funkcí náměstka. Nominace do vedení úřadu dnes schválila vláda.

Více souvisejících

Robert Plaga Brno Jiří Faltýnek (ANO)

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 13 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy