Horáček se raduje: Komunistická mlátička nebyla zvolena. A poslanci zveřejňují posměšné fotky

Praha - Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček nebyl zvolen do čela komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Řada opozičních poslanců tento fakt oslavuje na sociálních sítích. Někteří poslanci dokonce přidali i fotky. Kromě nich nezvolení Ondráčka ocenil i Michal Horáček.

„Komunistickou mlátičku Zdeňka Ondráčka šéfem Komise pro kontrolu GIBS nezvolili. Díky všem, co symbolickou hodnotu takové volby nerelativizovali. Díky všem, co nemlčeli,“ uvedl na sociálních sítích Michal Horáček, který proti Ondráčkovi vedl velmi tvrdou kampaň.

Radost z nezvolení komunisty měla i ODS. „Můj první tweet a hned taková skvělá zpráva: Komunista Ondráček nebyl zvolen předsedou GIBS!“ napsala na twitter poslankyně Veronika Vrecionová.

Stanovisko Mladých demokratů k volbě předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů Zdeňka Ondráčka ⬇️#GIBS #palach #palachuvtyden #ondracek pic.twitter.com/5QGOehs60f

— Mladí demokraté (@MDemokrate) 17. ledna 2018

„Sněmovna dnes v Palachově týdnu odmítla, aby člen pohotovostního pluku VB Zdeněk Ondráček byl zvolen šéfem komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů!!!“ napsal na sociálních sítích poslanec ODS Stanislav Blaha.

„Hlavatý – nezvolen. Důvěra vládě – nevyjádřena. Ondráček - nezvolen Moc ráda bych v tomhle trendu pokračovala nejméně do příští soboty,“ přála by si místopředsedkyně TOP 09 Markéra Pekarová Adamová.

Někteří poslanci přidali i fotky. „Ne, Zdeněk Ondráček v čele komise pro kontrolu #GIBS nebude!“ pochvaluje si poslanec STAN Vít Rakušan.

Ne, Zdeněk Ondráček v čele komise pro kontrolu #GIBS nebude! pic.twitter.com/jjYKj5wM8X

— Vít Rakušan (@Vit_Rakusan) 17. ledna 2018

Svou fotku s s neodevzdanými lístky zveřejnili i poslanci Pirátů. „SNB nevolím!" připsal k ní poslanec Jakub Michálek. 

„Komunista Ondráček alias "mlátička" nebyl zvolen předsedou stále komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti GIBS. Poslanci KDU-ČSL vyzvedli a neodevzdali hlasovací lístky s jeho jménem. V nové volbě je třeba přijít s přijatelným návrhem!“ myslí si lidovec Jiří Mihola.

Jsem rád, že nebyl zvolen poslanec Ondráček jako předseda komise pro kontrolu GIBS. Lístky jsme si vyzvedli, ale neodevzdali na protest proti tomu, koho komunisté navrhli. Nepodpoříme člověka, který v roce 1989 v “Palachově týdnu” mlátil naše lidi. pic.twitter.com/jroCLsi7Rg

— Jan Bartošek (@honzabartosek) 17. ledna 2018

„Jsem rád, že nebyl zvolen poslanec Ondráček jako předseda komise pro kontrolu GIBS. Lístky jsme si vyzvedli, ale neodevzdali na protest proti tomu, koho komunisté navrhli. Nepodpoříme člověka, který v roce 1989 v “Palachově týdnu” mlátil naše lidi,“ doplnil ho předseda poslaneckéhu klubu lidovců Jan Bartošek.

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Zdeněk Ondráček Poslanecká sněmovna Michal Horáček Veronika Vrecionová (ODS) Markéta Pekarová Adamová Vít Rakušan (STAN) Jakub Michálek (Pirátská strana) Jan Bartošek

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy