STOP Drahošovi? Inzerce je terčem posměchu, ozvala se Pražská cukrárna

Praha - V některých českých novinách se objevil inzerát podporující Miloše Zemana, který vybízí občany, aby dali imigrantům a Jiřímu Drahošovi stopku. Jako zhotovitel je opět uveden spolek Přátelé Miloše Zemana. Inzerát komentovali na sociálních sítích i někteří politici.

Inzerce vyšla v regionálním Deníku nebo v Právu. Na inzerátu je Zemanova fotografie, která byla použita i na billboardech s heslem kampaně Zeman znovu 2018. Nyní je podobizna prezidenta umístěna na bílém poli vedle jiného hesla, které nabádá občany, aby dali imigraci a Jiřímu Drahošovi STOP. Zadavatel inzerce je přitom stejný, jako na billboardech, čili spolek Přátelé Miloše Zemana z.s.

Na Twitteru se politici začali vyjadřovat, že do prvního kola prezidentských voleb to bylo ještě férové, ale nyní už ne. Takový názor má například neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer 

Do teď byla kampaň férová. Tohle je ale svinstvo. ☹️ #StayStrong pic.twitter.com/rVfwkByR7w

— Marek Hilšer (@MarekHilser) 17. ledna 2018

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil inzerát komentoval rovněž. Ke zveřejněnému inzerátu však připojil i podobiznu ruského prezidenta Vladimira Putina. Europoslanec Pospíšil doufá, že do novin pošlou správný inzerát.

Na Zemanově Hradě očividně panuje strach, který velí nezastavit se před žádnou podpásovkou. Jen aby si z toho strachu pánové nespletli, který z inzerátů zítra dají do novin... pic.twitter.com/dUtQjVPNWS

— Jiří Pospíšil (@Pospisil_Jiri) 17. ledna 2018

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se domnívá, že pokud toto dokáže českého voliče ovlivnit, pak si prezidenta Miloše Zemana zasloužíme. "Za blbost se platí," uvádí poslanec na twitterovém účtu.

Heslo : "Stop imigrantům a Drahošovi" má stejnou úroveň jako např. : "Stop vyšším cenám másla a Zemanovi". Pokud to dokáže voliče v Česku ovlivnit, pak si Zemana zasloužíme...Za blbost se platí.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 17. ledna 2018

S úsměvným pohledem se na situaci dívá předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, který na Twitteru píše, že zmíněný spolek hledá viníka, neboť chtěli vydat původně jiný inzerát. 

Spolek přátel M.Zemana hledá viníka: v inzerátech vyšlo "Stop imigrantům a Drahošovi" místo schváleného "Stop imigrantům a Babišovi".

— Zbyněk Stanjura (@Zbynek_Stanjura) 18. ledna 2018

Na Twitteru si inzerátu všimla i tzv. Pražská cukrárna, což má být narážka na termín "Pražská kavárna", kterou považuje sdružení kolem Hradu za silně protizemanovskou. Pražská cukrárna si inzerát upravila po svém a vyzývá občany,aby přestali podporovat ruský vliv, alkoholismus nebo neprůhledné financování.

STOP! pic.twitter.com/pRXAqFMjoA

— Pražská cukrárna (@PrazskaCukrarna) 18. ledna 2018

Tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček na dotaz EuroZpráv.cz, zda jde opravdu o inzerci od Přátel Miloše Zemana, z.s., jež se v novinách objevila, zatím neodpověděl. 

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Jiří Drahoš prezidentské volby 2018 imigrace inzerce

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy