Drahoš dorazil do Ostravy. Divadélko pod věží praskalo ve švech, přišla i Rottrová

Ostrava - Prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše dnes v Ostravě podpořila na své bývalé domovské scéně Marie Rottrová. Z dalších osobností dorazili primátor města Tomáš Macura (ANO), hudebník Radim Pařízek či horolezec a senátor Leopold Sulovský.

Drahošův tým setkání svolal do Divadélka pod věží, které má běžnou kapacitu 200 lidí. Do prostoru se nakonec vměstnalo víc než pět stovek lidí. Další venku dění sledovali na velkoplošné obrazovce. "Jsem si vědom, že Miloš Zeman má v Ostravě silnou podporu. Pocházím, z Jablunkova, a tak vím, že místní lidé občas mají pocit, i když neprávem, méněcennosti. I toto chci změnit," řekl Drahoš.

"Vracím se na místo činu. Dnes jsem tady ale jako občanka České republiky. Přeji si změnu. Chci, aby to věděli i moji příznivci a připojili se ke mně," řekla Rottrová, která v Divadélku pod věží roky natáčela svůj pořad.

Podporu Drahošovi opakovaně vyjádřil i Macura, přestože předseda hnutí ANO Andrej Babiš stojí na straně Miloše Zemana. "Budu volit pana profesora Drahoše. A to i bez ohledu na stranické usnesení," řekl Macura.

Sulovský pak dvě televizní debaty se Zemanem, které Drahoše čekají, přirovnal v horolezecké hantýrce ke dvěma výškovým táborům. "Čekají ho jako takové dva stupně. Počasí v těchto táborech ale může být vrtkavé. Bude potřeba vyhrnout si límečky. Věřím ale, že v sobotu vystoupí na vrchol," dodal první Čech, který zdolal nejvyšší horu světa Mount Everest.

Drahoš v Ostravě řekl, že se na debaty připravuje. Podle něj je Zeman dobrý rétor, ale nikde jej v posledních pěti letech neslyšel skutečně debatovat. "Debat se nebojím. Připravuji se, hledám témata. A těch věcí, kdy Miloš Zeman lhal nebo slíbil něco, co nesplnil, je celá řada. Musíme jen vybrat," reagoval.

Související

Miloš Vystrčil

Senát si ve středu zvolí vedení, v jeho čele má zůstat Vystrčil

Senát si ve středu zvolí obměněné vedení. Jeho předsedou zůstane podle dohod senátorských klubů Miloš Vystrčil (ODS), místopředsedy Jiří Oberfalzer (ODS) a Jitka Seitlová (KDU-ČSL). Novým prvním místopředsedou Senátu bude dosavadní předseda senátního školského výboru Jiří Drahoš (za STAN), který si vymění pozici s Jiřím Růžičkou (za TOP 09).

Více souvisejících

Jiří Drahoš prezidentské volby 2018 prezidentská kampaň Marie Rottrová Miloš Zeman Ostrava Tomáš Macura (primátor Ostravy)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy