Zemanovou zbraní je účelová lež, útočí na prezidenta hudebník

Praha - Podle hudebníka a bývalého komentátora Lidových novin či Českého rozhlasu Františka Kostlána používá Miloš Zeman a jeho tým strategii založenou na pomluvách a dehonestaci druhých. Letos to podle publicisty ale budou voliči chápat jako projev slabosti.

Textař, skladatel a publicista František Kostlán na svém blogu připomíná, že prezident Miloš Zeman během své politické kariéry použil tento nečestný druh boje s protivníkem několikrát. Podle publicisty to však ale zvenčí vypadalo, že za vší tou nekalostí mají prsty jeho poradci, zejména Miroslav Šlouf. "V době opoziční smlouvy, kdy se vinou Zemana a spol., ČSSD a ODS politika proměnila v estébácko-gangsterskou žumpu (pomlouvačné kampaně, objednávka vraždy novinářky), byl v této souvislosti nejčastěji zmiňovanou personou šéf Zemanových poradců Miroslav Šlouf," míní tehdejší komentátor.

Kostlán připomněl, že Drahoš je od začátku proti kvótám, odmítá přijímání ekonomických migrantů a chce, aby Evropa lepé chránila své vnější hranice, což koneckonců bývalý předseda Akademie věd ČR zopakoval i v úterní debatě v Hudebním divadle Karlín, kde se střetl se současnou hlavou státu, která jej označila za jediného českého politika, jemuž nevadí přijímání imigrantů. "Jestliže nyní Zeman a spol. varují jedním dechem před imigrací a Drahošem, je to jen slabý, nevěrohodný odvar někdejší špíny ze Zemanovy manufaktury," je přesvědčený publicista.

Samozřejmě se najdou občané, kteří uvěří všemu, co jim prezident Miloš Zeman a jeho věrní spolupracovníci namluví, ale podle publicisty jich nebude tolik jako před pěti lety. "Někomu se to možná bude znát divně, ale pořád existují lidé, kteří věří svému sluchu, když poslouchají zprávy v rozhlase, a svým očím, když koukají na televizní zpravodajství, kde Drahoš své názory sděluje veřejnosti," věří Kostlán.

Drahoš má podle skladatele a textaře větší šanci na vítězství, než měl před v první přímé prezidentské volbě Zemanův protivník Karel Schwarzenberg, nad kterým zvítězil podle Kostlána díky podrazu. V nynější volbě je prezidentovou zbraní k obhajobě mandátu účelová lež. Mnohem více než před pěti lety bude totiž záležet na nevoličích Miloše Zemana, na lidech, "kteří neztratili paměť a pořád ctí lidskost a hodnoty, které k ní patří, v čele s pocitem sounáležitosti s trpícími".   

Související

Miloš Zeman, prezident ČR

Novináři se konečně likvidují? Publicista sepsul Zemana

Praha - Hudebník a publicista František Kostlán je toto názoru, že vražda mladého slovenského novináře a jeho přítelkyně by mohla mít v jistém ohledu očistný účinek, protože za sedmadvacetiletého redaktora a jeho přítelkyni se na Slovensku zapalují svíčky a hrůzný čin odsuzují známé osobnosti.

Více souvisejících

František Kostlán Miloš Zeman Jiří Drahoš prezidentské volby 2018 prezident čr

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

Izraelský tank střílel po vlastních vojácích. Pět jich zemřelo

Na severu palestinského Pásma Gazy zahynulo pět vojáků, které zasáhla palba z jednoho z tanků izraelské armády. Incident se odehrál ve středu večer v blízkosti města Džabalíja, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy