Národ by se měl vzpamatovat! Okamura popírá romský holocaust, říká rozohněný hudebník

Praha - Publicista a hudebník František Kostlán se ohrazuje proti Tomiu Okamurovi a jeho popírání romského holocaustu v koncentračním táboře v Letech u Písku. Podle Kostlána je také zvláštní, že se případem sice zabývala Policie ČR, ale případ odložila, protože nebyl porušen zákon.

Hudebník a publicista František Kostlán připomněl, že to není poprvé, kdy předseda hnutí SPD Tomio Okamura zpochybnil existenci koncentračního tábora v Letech u Písku. Tehdy tvrdil, že nikdo nebyl zabit a vězni umírali v důsledku stáří nebo nemocí. Na Okamuru bylo podáno trestní oznámení, ale podle policie se žádný trestný čin nestal. "Jakoby neexistoval trestný čin zpochybňování, popírání, schvalování a ospravedlňování genocidy," uvedl v komentáři pro server romea.cz Kostlán.

I organizace Romea podala na Okamuru trestní oznámení, a to kvůli zveřejnění videa na Facebooku a YouTube s názvem Strmý nárůst romské populace, ve kterém uvedl, že důvodem onen strmý růst patří k nejnebezpečnějším rizikům pro Českou republiku. I tento případ policie odložila. Nyní čelí předseda hnutí SPD dalšímu trestnímu oznámení. "Soudě dle předchozích policejních rozhodnutí, bude nejspíš opět k ničemu," myslí si publicista.

Co však Kostlána trápí, je skutečnost, že o případu mlčí jak někteří politici z demokratických stran, tak i některá média. "Nyní mlčí hnutí ANO, potichu je i vedení ČSSD, jejíž někteří politici v posledních letech prosluli xenofobií. O prezidentovi Miloši Zemanovi ani nehovoře, ten, jak víme, v lecčems stojí na pozicích krajní pravice. To, že k šíření takovýchto názorů mlčí současná komunistická strana, nikoho asi nepřekvapí, tamní stalinisté nemají k těmto postojům daleko," uvedl hudebník. Připomíná, že se k situaci nevyjádřili ani Piráti, Starostové nebo Zelení. 

Podle publicisty se pomalu blíží konec liberální demokracie. Popírání holocaustu totiž nevadí jak politikům a novinářům, tak policii, která má dohlížet na dodržování zákonů. "Takovýhle přístup vede k zoufalství a bezmoci těch, kteří jsou terčem neustálého osočování a svědky opakovaného zpochybňování utrpení jejich blízkých za tzv. druhé republiky a nacistického protektorátu, tedy Romů," vysvětlil František Kostlán s tím, že by se měl národ vzpamatovat. 

Související

Jan Bartošek

Bartošek zvažuje žalobu na Okamuru za slova o Hitlerovi

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".
Tomio Okamura

Okamura zůstavá nadále předsedou opozičního hnutí SPD

Tomio Okamura zůstane nadále předsedou opozičního hnutí SPD poté, co na celostátní konferenci získal 195 hlasů z 216 odevzdaných hlasů. Neměl žádného protikandidáta. Tuto informaci oznámil šéf volební komise Tomáš Doležal na konferenci. Delegáti budou ještě volit zbývající čtyři členy předsednictva, a výsledky budou oznámeny před 17:00.

Více souvisejících

Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie (SPD) František Kostlán Romové Koncentrační tábor Lety

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy