Sporťáci z ČT si utahují ze Zemana: Vítěz všechny pozurážel, bude to dalších 5 let skvělý reprezentant

Praha - Prezidentské volby byly v mnohém srovnatelné se sportovním utkáním. Kandidáti tvrdě bojovali, někteří se dopustili i faulů. A na konci je jeden vítěz, který získal pomyslnou trofej, Není proto divu, že volby komentovali

„Poražení důstojně gratulují vítězi. Vítěz pozuráží 2 ze 3 tazatelů, novináře pro jistotu ještě všechny dohromady, pak taky některé politiky. Tak gratulki, bude to dalších 5 let skvělý reprezentant,“ zhodnotil výkon znovuzvoleného prezidenta po jeho řeči po vyhlášení výsledků voleb Záruba

„Tož, co jsme si zvolili, to tady budeme mít. Tak to bylo skoro vždycky,“ posteskl si. V podobném duchu se na twitteru vyjádřil i jeho kolega ze sportovní reakce ČT. „Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Snad zase někdy. Příště. Možná. Ale až lež a nenávist přestaneme krmit hloupostí a strachem,“ rýpnul si sportovní komentátor Michal Dusík.

Tož, co jsme si zvolili, to tady budeme mit. Tak to bylo skoro vždycky. pic.twitter.com/4jrr6AkiTc

— Robert Záruba (@robertzaruba) 27. ledna 2018

„Tak to dopadlo skvěle, ne? Migrační krize zastavena. Všechno se zlevní. Na důchody nám přidá. Já zhubnu. Sousedovi dorostou vlasy...“ přidala se jejich kolegyně Darina Vymětalíková

Záruba navíc ocenil i čtvrteční diskuzi mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem na ČT – a nejvíce chválil svou exmanželku, která debatu moderovala. „Koukám na reprízu prezidentské debaty (ve 20 jsem měl jiný duel), dokonale decentní obrazové ztvárnění režiséra Marka Straky a naprosto perfektní Světlana. Věděl jsem, že bude dobrá. Vzdělání, rozhled, mimořádně poctivá příprava, cit pro roli moderátora a profesní zkušenost,“ uvedl s tím, že spíše než bývalá manželka je Světlana Witovská dnes jeho kolegyně.

Dodal, že i on a jeho kolegové ze sportovní reakce se pokusí na dobré vysílání navázat na blížící se olympiádě v Jižní Koreji. „Za sebe: velké uznání kolegům ze zpravodajství ČT za program k volbám. Obrazově i obsahově moc dobře udělané... Bude těžké na tohle navázat, ale my se o to i v nových podmínkách licence z Pyongchangu za 2 týdny pokusíme,“ dodal Záruba.

Debata se líbila i Dusíkovi. „Ode dneška už si bulvár nedovolí napsat, že debatu kandidátů moderuje bývalá manželka Roberta Záruby. Možná budou psát, že finále komentuje bývalý manžel Světlany Witowské. Ale vážně, byla skvělá,“ pochválil moderátorku prezidentské debaty Michal Dusík.

Související

Česká televize

Debaty kandidátů na prezidenta před prvním kolem: Kdy a kde poběží?

V opravdu horké fázi se již nachází kampaň před prezidentskými volbami, v nichž si občané vyberou nástupce současné hlavy státu Miloše Zemana. Oficiálně už začala i série mediálních debat devítky kandidátů, z nichž někteří však již avizují svou neúčast v řadě diskuzí.
Miloš Zeman

Při prezidentské kampani Miloše Zemana byl třikrát porušen zákon

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí našel tři porušení zákona v prezidentské kampani Miloše Zemana před volbami v roce 2018. Zeman tehdy prezidentskou funkci obhajoval. Předvolební kampaní byly podle úřadu i tehdejší prezidentovy výjezdy do krajů, řekl ČTK vedoucí kontrolní skupiny Tomáš Hudeček. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček považuje rozhodnutí úřadu za bizarní, nemístně politické, ne za odborné.

Více souvisejících

prezidentské volby 2018 Robert Záruba Světlana Zárubová - Witowská Světlana Witowská (moderátorka)

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 1 hodinou

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Ukrajinské jednotky sestřelily bitevník Su-25, prohlásil Zelenskyj

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doněckou oblastí na východě Ukrajiny sestřelily bitevník Su-25, prohlásil během proslovu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje agentura Reuters.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy