Pikantní dohra Jílkové: Hašek se rozpovídal o Kalouskovi a slivovici, Škromach zveřejnil seflíčka, A Pospíšil...

Praha – V pořadu České televize Máte slovo se ve čtvrtek potkali příznivci a odpůrci prezidenta Miloše Zemana. Přímo ve studiu si diskutující, mezí které patřil hradní mluvčí Jiří Ovčáček, předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek či exsenátor ČSSD Zdeněk Škromach, a diváci ostře vyměňovali názory. Někteří se pak ke všemu ještě vyjadřovali na facebooku.

Hašek se například přímo ve studiu zastával Miloše Zemana a Andreje Babiše za jednání o vládě s KSČM. Uvedl, že to byl Miroslav Kalousek, který chtěl v roce 2006 s komunisty do vlády. „Pro pamětníky - Miroslav Kalousek chtěl v roce 2006 dohodu ČSSD, KDU-ČSL a KSČM o vzniku vlády po patových volbách. Padlo na to tehdy nejen v mojí kanceláři šéfa poslaneckého klubu ČSSD ve Sněmovně hodně slivovice... Takže z toho vychází - dělal si z nás všech “prdel” Mirek tehdy nebo až dnes?“ dodal k tématu na facebooku Hašek. Reagoval tak na to, že Kalousek Zemana zkritizoval kvůli plánovanému vystoupení na sjezdu KSČM.

Podle příznivců Zemana byl výstup protistrany v pořadu velmi slabý. „Hodin jak na kostelní věži a tak jen pár fotek s dnes již včerejšího (holt Hořovičtí to mají ze vsi z ruky) pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou. Dost dobré ! A ti „sluníčkáři " + TOP 05, toho moc nepředvedli!“ uvedl na facebooku Josef Karas, který přidal několik fotek příznivců Zemana, kteří se sešli ve studiu. Na fotkách nechybí ani Hašek, Škromach či Jílková.

Tradiční selfie přidal také sám Škromach, který se fotil nejen s Jílkovou, ale i s Haškem a Ovčáčkem.

Záběry ze studia zveřejnil také aktivista Martin Uhlíř, který v publiku zastupoval Zemanovy kritiky. „ANDREJ BRZDA. S panem Michalem Haškem v některých věcech ostře nesouhlasím, ale dnešní osobní výměna názorů proběhla v klidu. Já bych dokonce neprotestoval, kdyby pokračovala vláda na minulém základě, tedy ČSSD - ANO - KDU. (Rozhodně lepší než soloANOvláda s podporou rudých či hnědých extremistů.) Stačilo by jediné, aby se Andrej Babiš nechoval ješitně a přepustil místo premiéra třeba panu Stropnickému. Holt hypetrofované ego. Škoda,“ posteskl si na svém profilu.

Už před natáčením na Jiří Pospíšil uvedl: „Na dnešní večer jsem přijal jednu z největších výzev, jaké mužou politika potkat. Jdu ve 21:25 do Máte slovo.  Téma je Miloš Zeman a jeho výkon prezidentské funkce. Přijde debatovat i viceprezident Jiří Ovčáček. Asi tušíte, že nebudeme stát na stejné straně..“

Po debatě přidal snímek sebe a Michaely Jílkové. „Byl to dneska u paní Jílkový zase mazec..  Koukali jste? Co jste na “debatu” říkali? Díky všem ve studiu i u televize, co mě podporovali!“ vzkázal Pospíšil svým příznivcům.

Související

Michaela Jílková v pořadu Máte slovo

"Lidi, vzpamatujte se. Cestujte po Česku," apelovala u Jílkové seniorka

Globální pandemie nového koronaviru zcela ochromila dopravu a tím pádem i cestování a zahraniční dovolené. Více než polovina Čechů se momentálně chystá strávit prázdniny v tuzemsku. Máme ale jistotu, že když si zakoupíme zájezd, ať už v rámci Česka nebo v cizině, tak skutečně odjedeme, a v pořádku se vrátíme? Toto bylo tématem čtvrtečního pořadu Máte slovo Michaely Jílkové.

Více souvisejících

Máte slovo Michal Hašek Zdeněk Škromach Jiří Pospíšil Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy