Ovčáček zuří kvůli pondělím demonstracím: Stydím se za ně. Zvrhlo se to v nenávistný antizemanovský protest

Praha - Po celé republice v pondělí lidé demonstrovali proti zvolení komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). objevily se ale i transparenty a hesla proti premiérovi v demisi Andreji Babišovi či prezidentu Miloši Zemanovi. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček takové protesty odsoudil na sociálních sítích.

Hradní mluvčí demonstrace, které se konaly ve více než deseti městech České republiky, komentoval průběžně na twitteru. „V roce 1989 lidé demonstrovali za svobodné volby. V roce 2018 někteří demonstrují proti svobodným volbám,“ postěžovali si.

Ovčáček také kritizoval politiky, kteří se akcí zúčastnili. V Brně přímo na pódiu vystoupil předseda ODS Petr Fiala, který zopakoval, že jeho strana navrhne Ondráčkovo odvolání. V Praze se zsae demostrance zúčastnili zakladatelé TOP 09 Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Fotkou se pochlubil i předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„‪Ve svobodných a demokratických volbách shořeli, lidé jim nevěří. A tak se dnes neúspěšní politici přilepili na náměstí jako vosy na med,“ tvrdí Zemanův mluvčí.

Na akcích se skandovala různá hesla nejen proti Ondráčkovi a Babišovi, ale také proti Zemanovi. „‪Takže se to podle očekávání nakonec zvrhlo v klasický nenávistný antizemanovský protest,“ komentoval akce Ovčáček.

Takže se to podle očekávání nakonec zvrhlo v klasický nenávistný antizemanovský protest. pic.twitter.com/ZMO1pWDWyi

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 5. března 2018

„Stydím se za ty, kteří právě dnes nenávistně útočí na člověka, který byl statečně proti okupaci #1968 a komunistickému režimu #1989!“ uvedl.

pic.twitter.com/MH2yCDDTE5

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 5. března 2018

Připomněl, že podobné protestní akce se konaly i loni. „Vzpomínka na květen 2017. Proti Babišovi a Zemanovi. Oba pak vyhráli ve svobodných volbách?“ zdůraznil hradní mluvčí.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček demonstrace proti Ondráčkovi (5. 3. 2018) Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy