Klaus zuří: Vytahování vlajky ČR z v*gíny na veřejnosti je státem a soudy chráněno. A jeho slova rozpoutala peklo

Praha - Ani téměř po týdnu neutichají velmi emotivní debaty o divadelní hře Naše násilí, vaše násilí a o tom, co je ještě umění a co už je pouhá provokace. Velmi nekompromisně v celé kauze vystupuje poslanec ODS Václav Klaus mladší. Te na facebooku zveřejnil velmi ostrá slova.

„Žijeme v zemi, kde za přeškrtnutí vlajky EU na S-Pé-Zet-ce se trestá tvrdými tresty, kdežto vytahování vlajky ČR z v*gíny na veřejnosti je státem a soudy chráněno. A navíc podporováno daňovými poplatníky,“ pořádně se naštval Václav Klaus mladší.

Svými slovy se ještě vrátil k divadelní hře Naše násilí, vaše násilí, kterou odehráli herci o víkendu v Brně. Jeho slova na sociálních sítích vzbudila vášnivé reakce, olajkovalo je více než 3 tisíce lidí, další stovky je dál sdílely. Pod příspěvkem se navíc rozjela pikantní debata.

Někteří poukazovali, že to, co Klaus říká, je nesmysl. „Kdo konkrétně byl za přeškrtnutí vlajky EU na registrační značce tvrdě potrestán a o jaký tvrdý trest se jednalo? Stačí když jmenujete tři doložitelné případy. A nebo zas jen zkoušíte, jak moc rozvařená ta nudle, na které taháte své příznivce, může být?“ zajímalo jednoho z Čechů.

„Jen loni to bylo asi patnáct trestů smrti. Nechtějte, abych Vám to dokazoval. Důkazy jsou neomarxismus,“ přidal se další. „Já ji mám přeškrtnutou a nic.. Postih nikdy nebyl a kdyby náhodou, budu se bránit,“ doplnil jiný uživatel.

„Pane Klausi, tohle zjednodušení mi přijde jako Vás nedůstojné. Při vašem vzdělání byste měl být schopen rozlišit že v případě oné SPZ nejde o to jaký symbol je "přelepován" ale o to že je prostě pozměňována SPZ. Mimochodem stejně tak bylo trestáno když si první nadšenci EU znak sami přilepovali,“ začal politika poučovat jeden z diskutujících.

Většina ale dala Klausovi za pravdu. „No, podporováno daňovými poplatníky, nutno dodat, že nedobrovolně podporováno. dobrovolně bych na tu zrůdnost nepřispěla ani zlámanou grešlí, natož haléřkem,“ přitakávala jedna z naštvaných Češek. „Ono to není daňovými poplatníky podporováno. stát nám krade peníze a pak je d*bilove rozdávají, jak chtějí,“ přisadil si další.

„Pane Klausi, máte pravdu!!!! Je to velice skandální a vnitřně mě to velice bolí, že už nám lidem není nic svaté.......to je špatné znamení,“ postěžovala si další. „Proboha Vás prosím, dělejte s tím něco. To je neuvěřitelné, jak rychle se k nám tato neomarxistická zvěrstva dostávají přes hranice,“ žádá Klause jeden z diskutujících.

Jejde přitom o první ostrý výrok Klause mladšího, který se kontroverzní hry týká. Občanský demokrat odsoudil krok senátorky za Zelené Elišky Wagnerové, podle které existuje podezření, že jednání skupiny Slušní lidé, kteří hru přerušili, naplnilo skutkovou podstatu výtržnictví.

„Tohle je fašismus. Snažit se zavřít do vězení lidi, když pokojnou nenásilnou formou protestují. Mimochodem proti hanobení národního symbolu (vlajky tahané z dámského přirození) a proti urážení Ježíše Krista,“ naštval se Klaus.

„A mimochodem, kdybych napsal divadelní hru třeba já a vysmíval se tam nějakému náboženství a národu a někdo si tam vyndaval evropskou vlajku ze zadku ... a přišli na premiéru demonstrovat studenti humanitní fakulty - byl by to "oprávněný protest občanů", v žádném případě výtržnost. Ředitele divadla by druhý den vyrazili, herci už by se nikde nechytli a jezdili po vesnicích,“ uvedl už před pár sny na facebooku.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. divadelní hra Naše násilí a vaše násilí sociální sítě

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy