Piráti a Zelení vrací úder: Klaus? To je nestor proputinovské servilnosti a rektálního alpinismu

¨Praha – Bývalý český prezident Václav Klaus v neděli v Partii rozpovídal o současném vyjednávání o vládě. Přiznal sice, že je zděšen, chystaná vláda ANO a ČSSD bude závislá na podpoře KSČM, přesto to prý ale nepovažuje za konec světa. Tvrdě se přitom navezl do České strany pirátské i Zelených, kteří jsou podle něj horší než komunisté. A Piráti mu jeho výpad obratem vrátili.

Klaus uvedl, že nečeká, že by komunisté měli na vládu velký vliv. On sám za větší zlo než KSČM považuje Piráty a Zelené. „Považuji nějaké Piráty a Zelené za větší zlo než tu dnešní vyčpělou, bezbarvou, ideologicky naprosto prázdnou, zbytkovou komunistickou stranu," tvrdí Klaus.

Piráti ani Zelení si to ale nenechali jen tak líbit. Klausova slova citoval na sociálních sítích například člen Zelených a pražský zastupitel Ondřej Mirovský. „'Já považuji @PiratskaStrana a @zeleni_cz za daleko nebezpečnější než dnešní vyčpělou @czKSCM.' Václav Klaus v dnes na Primě. Nestor proputinovské servilnosti a rektálního alpinismu nikdy nezklame. Otázkou je, zda je na kremelské výplatnici nebo na něj mají kompro,“ zajímá Mirovského.

„Konstruktivní kritika = náš motor!“ vysmál se Klausovi předseda Pirátů Ivan Bartoš. Ten také navíc zveřejnil konverzaci mezi ním, jeho stranickým kolegou Tomášem Martínkem a dalšími Piráty. „Klaus nás chválí v Partii," komentoval slova exprezidenta Martínek. 

/p>

„14,5 % od TNS Kantar a Václav Klaus nás považuje za větší nebezpečí než komunisty. Tolik chvály v jednom dni si snad ani nezasloužíme,“ zareagoval na slova bývalého prezidenta pirátský poslanec Mikuláš Peksa.

„Nesmyslná arogance a bezbřehý populismus prvního předsedy ODS je přesně to, co mě přivedlo do politiky," přisadil si poslanec Pirátů Ondřej Profant. 

Sdílejte článek

Související

Andrej Babiš Glosa

Události Petra Nutila: Novoroční boj o euro, oddávající Babiš a Rajchl lanaří Vémolu

Naše planeta Země úspěšně oběhla další elipsu kolem Slunce, v pořadí už dvoutisící dvacátou čtvrtou, počítaje v nejpopulárnějším letopočtu současnosti. Pozemšťané toto oběhnutí oslavili jako vždy kolektivním opíjením, plašením zvířat a trháním si vlastních končetin skrze odpalování množství zábavní pyrotechniky. Hezky to dokazuje, že nemáme duševně daleko k racionalitě původních vynálezců ohňostrojů ve staré Číně, kteří je používali hlavně k zahánění zlých duchů. No nic. 

Více souvisejících

Václav Klaus Česká pirátská strana Ivan Bartoš (Piráti) Ondřej Mirovský (Zelení) Strana zelených Mikuláš Peksa (Piráti)

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 37 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy