Kontroverze kolem Malé? Měla by naslouchat a nic nekomentovat, vzkázal jí Babiš

Praha – Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek oznámil, že ministra spravedlnosti Roberta Pelikána v nové vládě vystřídá poslankyně a šéfka jihomoravské buňky hnutí ANO Taťána Malá. Politici i média v té souvislosti připomínají, že Malá je značně kontroverzní postava. A uvědomuje si to i sám Babiš.

Malá se do Sněmovny dostala po loňských volbách a asi nejvíce pozornosti na sebe upoutala v lednu 2018, když se zastala svého stranického šéfa Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo.

„O vině a trestu rozhoduje soud. To rozhodně. Jen se ale pojďme bavit o tom, zda je opravdu nutné, aby ten soud rozhodoval teď. Co brání tomu, aby se řešení té kauzy posunulo o čtyři roky, nebo prostě do doby, než budou nové volby? Co se stane?“ uvedla Malá v rozhovoru pro Info.cz.

Právě tato její slova jí teď předhazují především politici z řad opozice. Malá má navíc právnický diplom z Panevropské vysoké školy v Bratislavě. S titulem z této instituce nemá uchazeč šanci stát se v Česku ani koncipientem či advokátem, uvedla média.

Spolek Idealisté.cz, který byl v minulosti, součástí mládežnické organizace ČSSD, pak poukazuje na její podnikatelské aktivity. „Společně i s manželem je spolumajitelkou firmy Insolvence CZ, která se - překvapivě - zabývá insolvencemi. Manžel paní Malé navíc spoluvlastní i firmu Swisscredit, která poskytuje mikropůjčky. Určitě uznáte, že to je velmi pozoruhodný profil pro člověka, který má za úkol zklidnit současnou vlnu exekucí,“ uvedla skupina na facebooku.

Babiš si kontroverze spojené s Malou dobře uvědomuje. V pátek jí doporučil, aby „to moc nekomentovala“ . „Vím, že je velice pracovitá, že se chce učit. Určitě nebude vystupovat způsobem, že všechno umí, všechno zná. Určitě bych jí doporučil, aby naslouchala spíš a moc to nekomentovala," řekl Babiš v ČT.

Související

Taťána Malá (ANO)

Poslanci se mají zabývat kontakty šéfa civilní rozvědky 25. srpna

Sněmovní komise pro kontrolu civilní rozvědky, tedy Úřadu pro zahraniční styky a informace, se bude 25. srpna zabývat kauzou kontaktů šéfa této tajné služby Petra Mlejnka s obviněným lobbistou Michalem Redlem. Přizvala si k tomu jak ředitele ÚZSI Mlejnka, tak ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). ČTK to dnes řekla předsedkyně této komise Taťána Malá (ANO).
Taťána Malá (ANO)

Někdejší ministryně Malá nebude kandidovat do vedení jihomoravského ANO

Končící předsedkyně jihomoravského ANO Taťána Malá nebude kandidovat do žádné funkce v předsednictvu krajské organizace. Napsala to dnes ČTK. Krajský sněm si dnes v Brně zvolí nové vedení, které bude mít za úkol znovu vytvořit zrušenou brněnskou organizaci ANO. Předsednictvo hnutí ji v půli června zrušilo kvůli sporům a možnému napojení některých lidí na pochybné kauzy.

Více souvisejících

Taťána Malá (ANO) Andrej Babiš Ministerstvo spravedlnosti Idealisté.cz

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy