Malá skončí ve vládě? Fujtajbl. Cvičená opička publikum nebaví, tak půjde, smějí se politici

Praha – Premiér Andrej Babiš se nechal slyšet, že pokud se prokáže, že ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO) opisovala v diplomových pracích, měla by asi odstoupit. Jeho slova vyvolala velký ohlas především u opozičních stran.

Podle Babiše se má Malá v pondělí k podezřením vyjádřit na jednání poslanců ANO. "Doufám, že se obhájí a že je to jenom, řekněme, nevím, jak to říct, nechci použít to klasické slovo kampaň, jako Čapí hnízdo," doplnil premiér, který je stíhán kvůli údajnému dotačnímu podvodu v kauze farmy Čapí hnízdo.

„Králíci v ohrožení! Třináct let stará práce ministryně Malé na vysoké škole nikoho nezajímala, dnes vadí. Možná chybu udělala, králíci však rozhýbali kritiky až při nástupu do funkce ministryně. Takto pozorní mohli být již dříve. Ani se nedivím, že lidé do funkcí třeba i starostu nechtějí, mohlo by se přece něco "najít", třeba se na základní škole porvali se spolužákem," uvedl předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

Přidal se i jeho stranický kolega. „Odejde Malá v pondělí z ministerstva? Pokud se potvrdí plagiátorství, měla by podle Babiše ‚asi skončit‘,“ poznamenal poslanec Jiří Dolejš.

Opozice je o poznání ironičtější a kritičtější. „Nalezeno na fb: “Plagiátorství = opsáno množství větší než Malá.” Češi jsou stejně smějící se bestie,“ rýpnul si europoslanec ODS Jan zahradil.

„Pokud Malá opisovala, měla by odstoupit, řekl Babiš. Nevidím k tomu důvod, hájí se ministryně. A má recht, proč by odstupovala, když její šéf neodstoupil za daleko horší věci? Agrofert se Zemanem nastavili laťku tak, že ji malá ministryně sotva může překonat," myslí si místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

„Pokud se prokáže, že Andrej Babiš získal 50 milionů podvodem na Čapí hnízdo, měl by asi odstoupit,“ uvedl v reakci na babišova slova europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Fujtajbl. Cvičená opička publikum nebaví, tak půjde. Odpovědnost za prvotní tragický výběr nula, můžou za to králíci. Špína chlap,“ přisadil si Mirek Topolánek.

Malá trvá na tom, že nevidí důvod k rezignaci a že má ve vztahu ke studiu svědomí čisté. Podle ní ji má kauza očernit a považuje ji za útok na Andreje Babiše a novou vládu.

Související

Taťána Malá (ANO)

Poslanci se mají zabývat kontakty šéfa civilní rozvědky 25. srpna

Sněmovní komise pro kontrolu civilní rozvědky, tedy Úřadu pro zahraniční styky a informace, se bude 25. srpna zabývat kauzou kontaktů šéfa této tajné služby Petra Mlejnka s obviněným lobbistou Michalem Redlem. Přizvala si k tomu jak ředitele ÚZSI Mlejnka, tak ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). ČTK to dnes řekla předsedkyně této komise Taťána Malá (ANO).
Taťána Malá (ANO)

Někdejší ministryně Malá nebude kandidovat do vedení jihomoravského ANO

Končící předsedkyně jihomoravského ANO Taťána Malá nebude kandidovat do žádné funkce v předsednictvu krajské organizace. Napsala to dnes ČTK. Krajský sněm si dnes v Brně zvolí nové vedení, které bude mít za úkol znovu vytvořit zrušenou brněnskou organizaci ANO. Předsednictvo hnutí ji v půli června zrušilo kvůli sporům a možnému napojení některých lidí na pochybné kauzy.

Více souvisejících

Taťána Malá (ANO) Andrej Babiš Pavel Kováčik Jiří Dolejš Marek Ženíšek (TOP 09) Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Mirek Topolánek

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy