Radní ČSSD Petřík vysvětloval své záhadné zmizení. Proč byl dva měsíce nezvěstný?

Olomouc – Téměř dva měsíce byl nezvěstný olomoucký radní ČSSD Miroslav Petřík. Důvody pro svůj odchod z domova dnes politik vysvětloval novinářům.

Nenadálý odchod z domova Petřík odůvodnil velkými starostmi a zdravotními problémy. Psychicky je prý neunesl a jednal zkratovitě. "Chtěl bych se také omluvit všem, kterým můj odchod zapříčinil problémy a nepříjemnosti," řekl ČTK. Radní byl nezvěstný od 6. května, policie pátrání po něm odvolala 27. června. Podle informací ČTK z neoficiálních zdrojů byl Petřík v zahraničí a poté se vrátil do Česka.

Sám politik uznává, že jeho důvody pro odchod z domu se mohou zdát nepochopitelné. „Ale starosti spojené s aktuálním zdravotním stavem některých blízkých, s projevy vlastních zdravotních problémů a určitého vyhoření ve mě vyvolaly přesvědčení, že nezvládnu všechny záležitosti pracovní a rodinné vyřešit tak, jak bylo mé okolí zvyklé. Moje vlastní vnímání celkové situace tak bylo negativně vyhroceno a zvyšovalo psychický tlak, který vyústil ve zkratové chování," uvedl Petřík.

Petřík byl kvůli své nepřítomnosti odvolán z místa ředitele a předsedy představenstva Technických služeb města Olomouce. Měl také kandidovat za ČSSD v komunálních volbách v Olomouci, navržen byl na čtvrté místo. Na schválené kandidátce už jeho jméno nefiguruje. Kromě funkce radního Petřík dosud zastává funkci místopředsedy krajského výkonného výboru ČSSD v Olomouckém kraji.

Podle dřívějšího vyjádření policie byl Petřík spatřen v Brně tři dny po odchodu z domova. Regionální média spekulovala o tom, že by zmizení mohlo souviset s prověřováním veřejných zakázek na protipovodňová opatření v Olomouci. Hanácký večerník přišel s hypotézou, že Petřík mohl být zařazen do programu na ochranu svědků. Policie ale následně zopakovala, že po muži pátrá.

Související

Více souvisejících

pohřešované osoby Miroslav Petřík (ČSSD) olomouc

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 39 minutami

před 39 minutami

před 40 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy