Sněmovna zatím Ondráčka nevydá, jednání odročeno na příští schůzi

Praha - Sněmovna rozhodne o vydání poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) k trestnímu stíhání na schůzi, která začne zhruba za měsíc. Dnes dolní komora projednávání policejní žádosti odročila. Poslanci ještě nemají stanovisko mandátového a imunitního výboru, který se k záležitosti opět sejde v úterý.

O přerušení projednávání policejní žádosti do další schůze požádal Sněmovnu předseda výboru Stanislav Grospič (KSČM). Uvedl, že nynější schůze sice ještě bude pokračovat v týdnu na začátku října, Ondráček ale nebude z pracovních důvodů přítomen, a nemohl by se tedy k záležitosti na plénu vyjádřit. Grospičův návrh podpořilo 145 poslanců. Proti nebyl nikdo.

Sněmovna musí podle zákona o jednacím řádu projednat policejní žádost na první schůzi potom, co ji dostane. Věcné rozhodnutí v Ondráčkově věci ale učiní v souvislosti s dnešním verdiktem později.

Případ se týká Ondráčkových výroků vůči někdejšímu prezidentskému kandidátovi Michalu Horáčkovi. Horáček podal na Ondráčka trestní oznámení začátkem letošního roku kvůli tomu, že ho koncem loňska nařkl v médiích ze spolupráce s bývalou komunistickou Státní bezpečností (StB). Horáček jakoukoli spolupráci s StB popřel. Policie sice později vyšetřování odložila, státní zastupitelství jí však případ vrátilo.

Mandátový imunitní výbor si na jednání, které se uskuteční v úterý, pozval vyšetřovatele a státního zástupce. Své stanovisko bude moci před členy výboru prezentovat také Ondráček. Výbor by už na tomto jednání mohl Sněmovně doporučit, zda by ho měla ke stíhání vydat, nebo ne.

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Zdeněk Ondráček Poslanecká sněmovna Michal Horáček Stanislav Grospič

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy