Rozhořčená Dagmar Pecková: Zneužili mou fotku a použili ji v předvolební kampani

Už tento pátek a sobotu proběhnou komunální a senátní volby. Koho se v komunálních volbách rozhodli podpořit známé osobnosti a koho naopak rozhodně nepodpoří?

Některé celebrity mají jasno v tom, koho určitě volit nebudou. Režisér Jan Hřebejk, sám kandidát v komunálních volbách za STAN, odmítá podporovat hnutí ANO. „Moje předvolební doporučení: Budiž řečeno ANO NE!“ , píše Hřebejk. Hnutí ANO nepodpoří ani operní pěvkyně Dagmar Pecková.

„Teď se mi stala taková podivná věc. Já jsem před dvěma lety založila festival v Chrudimi. Starosta města a vlastně celé město mně v tom úžasně pomáhá. Nejenom finančně, ale hlavně morálně. Stalo se mně prostě to, že ke mně přišel po koncertě Krásné Heleny jakýsi člověk, který se mi nepředstavil. Přišel s obrovskou kyticí, že se se mnou chce vyfotit. Tak jsem se s ním bohužel vyfotit dala a ten člověk, teď vydal předvolební leták ve svých novinách, je to teda kandidát ANO pan Pilný, kde použil moji fotku bez mýho souhlasu,“ říká rozhořčeně Pecková. Dále ještě dodává: „Dokonce slibuje, že i nadále bude festival. Slibuje nějaký dobro, který neviděl ani z rychlíku. Kdyby se mě na to zeptali, jestli chci chrudimskou ANO podpořit, tak bych jim na to samozřejmě řekla ne a oni to vědí,“ razantně ukončuje.

Spojené síly pro Prahu se rozhodl podpořit Zdeněk Svěrák. „Populismus vítězí na celé čáře a těžko se s ním bojuje,“ to je dle Svěráka důvod, proč podporuje Spojené síly.

Stranu Žít Brno podporují Pavel Liška s Bárou Polákovou. Přesto že partneři již dlouhou dobu žijí v Praze, nepopírají, že by v budoucnu mohli přesídlit do Brna. 

„My budeme volit v Praze, protože my žít Praha, ale my nebudeme žít Praha věčně. Je tady taková možná varianta, že jednou my budeme Žít Brno. A to proto, protože my oba dva máme Brno strašně moc rádi, protože Brno není Praha. Brno je Brno a my strašně moc potřebujeme, aby to Brno zůstalo tím Brnem, abychom jednou mohli Žít Brno,“ říkají.

Související

Češi hlasují v komunálních volbách

O sobotní komunální volby byl zájem, k urnám přišlo 70 procent voličů

K sobotním komunálním volbám, které se uskutečnily ve 33 obcích v Čechách a na Moravě, přišlo v průměru 70 procent voličů. Téměř stoprocentní byla jejich účast v Hradišti na Rokycansku, kde z 37 voličů nepřišel hlasovat pouze jeden. Naopak nejnižší účast byla ve Lhánicích na Třebíčsku, kde odvolilo 46,88 procenta ze 128 voličů, oznámil dnes mluvčí Českého statistického úřadu Jan Cieslar. Loni v září v celorepublikových obecních volbách dosáhla průměrná účast 46 procent
Češi hlasují v komunálních volbách

Lidé si dnes v některých obcích volí zastupitelstva, hlasovalo až 70 procent lidí

V některých obcích, v kterých si dnes lidé vybírají nová zastupitelstva, už volební účast dosáhla 70 procent. Vyplývá to ze zjištění zpravodajů ČTK. V obci Křenovice na Písecku odvolilo před 17:00 zhruba 75 procent ze 150 oprávněných voličů, v Senince na Vsetínsku a Horní Myslové na Jihlavsku odevzdalo svůj hlas kolem 70 procent lidí. Nové zastupitele mohou lidé vybírat až do dnešních 22:00, výsledky poté budou zveřejněny na volebním webu.

Více souvisejících

Komunální volby Volby 2018 Jan Hřebejk Pavel Liška Bára Poláková Dagmar Pecková Zdeněk Svěrák (herec režisér) Hnutí ANO Žít Brno

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy