Manžel Jermanové chtěl hnát novináře k soudu, policie případ odložila

Benešovští policisté odložili trestní oznámení kvůli údajnému stalkingu, které podal manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Jakub Pokorný na novináře serveru Seznam.cz Vojtěcha Blažka. Kriminalisté dospěli k závěru, že v případu nebyl spáchán trestný čin, řekla dnes ČTK mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková. O odložení případu informovala již v pondělí na twitteru Česká televize.

Žurnalista v létě natočil reportáž o tom, že Pokorný využíval manželčino služební auto ke svým cestám do práce. Pokorný ho obvinil ze stalkingu, tedy nebezpečného pronásledování. Blažek odmítl, že by jeho práce vybočila z běžných novinářských postupů.

Policisté dospěli k závěru, že v případu nebyl spáchán trestný čin. "V rámci šetření jsme prověřili všechny zjištěné poznatky a informace a 25. září jsme věc odložili," uvedla Čermáková.

Pokorný už dříve vyzval redakci Seznamu s odkazem na ochranu osobních údajů a evropské nařízení o ochraně osobních údajů GDPR, ať reportáže o používání auta odstraní z webu. Redakce to odmítla.

Hejtmanka v reakci na informace, že své druhé služební auto bez řidiče nechávala k soukromým cestám svému manželovi, v srpnu prohlásila, že vše bylo řešeno smlouvou, kde byly stanovené jejich povinnosti. "Tyto jízdy musíme vykazovat a samozřejmě uhradit náklady, které za dobu užívání činily 29.826 korun na pohonných hmotách a 3719 Kč úřadu," řekl tehdy Pokorný. "Požádal jsem ji (manželku), aby nás auta okamžitě zbavila," dodal.

Související

K volbám zamířila i Jaroslava Pokorná Jermanová

Vedoucí kanceláře Jermanové čelí obvinění v kauze smluv

V kauze pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě čelí obvinění někdejší vedoucí odboru kanceláře hejtmanky Hana Mastrini. Policie ji stíhá kvůli porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Podle státní zástupkyně Gabriely Turkové se škoda pohybuje v rozmezí od jednoho do deseti milionů korun, uvedl dnes server Seznam Zprávy.

Více souvisejících

Jaroslava Jermanová (hnutí ANO) Jakub Pokorný (manžel hejtmanky) stalking novináři Seznam.cz Policie ČR

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy