Primátor Prahy? Bookmakeři mají o vítězi jasno, chodí i sázky na Krnáčovou

Pražským primátorem se podle bookmakerů stane kandidát Pirátů Zdeněk Hřib. Kurz na jeho zvolení je 1,2:1. Šanci má také Jiří Pospíšil (TOP 09) s kurzem 5:1, Jan Čižinský (Praha Sobě) má kurz 8:1. Hřibovi věří také většina sázkařů. Kurzy na nového předsedu Senátu jsou vyrovnané. Největším favoritem je Jaroslav Kubera z ODS s kurzem 3:1. V těsném závěsu následují Jiří Růžička (za TOP 09 a STAN, 3,5:1), Petr Holeček (STAN, 4,5:1) a Zbyněk Linhart (STAN, 4,5:1). Vyplývá to z odpovědí zástupců sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila.

"Před volbami se nejvíce sázelo na Petra Stuchlíka (za ANO) a Jiřího Pospíšila, který netajil svůj velký zájem stát se primátorem Prahy. Po volbách už sázkaři začali tušit, že ve hře je Pirát Hřib, a to se projevilo na zájmu o sázky na něj. Stále jsou tady však ambice dlouholetého politika Pospíšila, který argumentuje tím, že primátorem by měl být zkušený politik," uvedl bookmaker Tipsportu Pavol Boško, který se specializuje na politické sázky.

Největší sázka za 12.000 korun šla v Tipsportu na vítězství Pospíšila v kurzu 2,6:1. Na zvolení Hřiba klient vsadil 7000 korun v tehdejším kurzu 1,8:1. "V počtu sázek bylo na Hřiba vsazeno více tiketů než na všechny další kandidáty dohromady. Druhý nejpočetnější je u sázkařů Pospíšil," doplnil Boško. V Tipsportu je sázka postavena tak, kdo bude primátorem 31. prosince. Podle Boška šlo několik tiketů i na současnou primátorku Adrianu Krnáčovou (za ANO), která má kurz 100:1.

Ve Fortuně šlo zatím na zvolení Hřiba 70 procent objemu sázek. "Jeho kurz pod tíhou vkladů klesl z 1,8:1 na aktuálních 1,2:1. Jedinou vážnou alternativou, která podle bookmakerů zůstává ve hře, je Pospíšil s kurzem 5:1," sdělil mluvčí Fortuny Petr Šrain. Bohuslav Svoboda (ODS) má kurz 25:1, Petr Stuchlík 75:1 a Patrik Nacher (za ANO) 85:1.

V Chanci šla zhruba třetina sázek na zvolení Hřiba. "Vysoký kurz na Stuchlíka zlákal téměř čtvrtinu sázkařů. Zhruba stejný podíl má také Pospíšil," podotkla mluvčí firmy Markéta Světlíková.

Ve Fortuně lze sázet také na nového předsedu Senátu. "Šance Jaroslava Kubery po včerejším (čtvrtečním) rozhodnutí Jiřího Drahoše a Marka Hilšera vstoupit do klubu Starostů a nezávislých mírně poklesly. Kurs z 2,75:1 stoupl na 3:1. Zcela ze hry už je patrně Václav Hampl (za KDU-ČSL), jehož kurz vzrostl z 5:1 na 20:1. Naopak rostou akcie Jiřího Růžičky (ze 4 na 3,5:1) a do hry se s kurzem 4,5:1 dostávají také Petr Holeček a Zbyněk Linhart," dodal Šrain.

Související

Více souvisejících

Praha Zdeněk Hřib Jiří Pospíšil Jan Čížinský Česká pirátská strana Jaroslav Kubera Senát ČR Adriana Krnáčová sázkové kanceláře/kurzy

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy