Topolánek účtuje s Babišem: Sorry, ale jinak to nejde. Udělal ze svého syna Ivetu Bartošovou

Současné politické dění a dohady o demisi či svržení vlády premiéra Andreje Babiše velmi bedlivě sleduje také někdejší premiér za ODS Mirek Topolánek. Právě jeho druhá vláda byla totiž tou vůbec první, která byla svržena hlasováním Poslanecké sněmovny o nedůvěře.

Topolánek kauzu údajného únosu premiérova syna Andreje Babiše mladšího sleduje už několik dní. „To by mě zajímalo, co se zítra bude na Hradě pálit, aby se vytvořila dostatečná kouřová clona,“ uvedl krátce po zveřejnění reportáže Seznamu.

Přesto se domnívá, že Babiš současnou situaci ustojí. „Vláda nepadne. Někdo dokončí metamorfózu v rosol, někdo posílí svůj vyděračský potenciál a někdo půjde 17. listopadu bez uzardění na Národní, protože má přeci rodinu plnú emigraček, a čím dál tím víc. Já bych chtěl s Kalouskem na pivo,“ přiznal někdejší prezidentský kandidát.

Vedle toho ale také poukazuje na dřívější přísahu Andreje Babiše na zdraví jeho dětí. „27.6. 2013 přísahá na zdraví dětí a vnuček; ví, že dcera je vážně nemocná. 8.1.2017 přísahá na čest a zdraví svých dětí; ví, že dcera a syn jsou vážně nemocní. 21.2. 2018 přísahá na zdraví dětí, s plným vědomím nemoci svých dětí . Tak kdo je tady hyena?“ rýpnul si do premiéra Topolánek.

Stručně také shrnul to, co již bylo napsáno a řečeno. „Švýcarský občan je zadržen českou policií, převezen do psych. léčebny, kde je diagnostikován a následně odvezen občanem Ruska na okupovaný Krym a na Ukrajinu, odkud je na základě výzvy advokáta dovezen stejným Rusem do Blavy, vyfocen s týdeníkem v ruce a to je zasláno policii ČR,“ podivuje se nad tím, co už se v kauze stalo.

Připomíná, že on sám má zkušenosti s nepříjemným obtěžováním. „Sledování, odposlechy, anonymy, prolomení listovního tajemství, noční prozvánění, když máte doma mimino, štěnice v autě, dovolená s Randákem, to všechno jsme museli zvládnout a zvládli. Ale dělat z vlastního dítěte Ivetu Bartošovou (sorry, ale už to jinak nejde), to je zrůdnost,“ nešetři Babiše.

Puč Palermo! Nepučim. Už máš svoje, Andy, už máš svoje.

— Mirek Topolánek (@MirekTopolanek) 14. listopadu 2018

Setřel také novináře, který kritizoval dvojici Slonková-Kubík. Která reportáž o Babišovi mladším natočila. „Kde byl tenhleten k...t, když se jednalo v minulosti o velmi podobné praktiky? Chtěl bych mu připomenout, že díky podobnému "etickému" prohřešku padla moje vláda. Nenávidím novinářské hyeny, ale stejně servilitu,“ naštval se Topolánek.

Další jeho slova míří k policii, která dnes informovala, že se pokouší navázat s Babišem mladším kontakt – zatím bez úspěchu. „Mohl-li bych, rád bych se Policie ČR zeptal na jedinou věc: když vás kontaktoval švýcarský státní občan s žádostí o pomoc, předali jste informaci švýcarské policii?“ zajímá expemiéra.

Zatím posledním terčem jeho kritiky se stal předseda ČSSD Jan Hamáček, který vatoval, že opozice nemá plán B pro případ, že Babišova vláda opravdu padne. „A jaký byl Honzo váš plán B, když jste shodili vládu v r. 2009? Zírali jste jak vyorané myši. Opozice a horní komora Parlamentu má vlastně jediný, legitimní požadavek. Odchod Babiše. Jak prosté,“ vzkázal mu Topolánek.

Související

Mirek Topolánek

Na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy kandiduje Topolánek, Rafaj, Palát a Wojnar

Kandidáty na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR jsou bývalý premiér Mirek Topolánek, současný viceprezident svazu Jan Rafaj, člen jeho představenstva Miroslav Palát a bývalý prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar. Informace serveru e15.cz dnes ČTK potvrdila mluvčí svazu Tereza Šebestová. Nový prezident nahradí Jaroslava Hanáka, který byl ve funkci 12 let.

Více souvisejících

Mirek Topolánek Andrej Babiš Andrej Babiš ml. Policie ČR Jan Hamáček

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Zdroj: David Holub

Další zprávy