Fanatik, který se opájí pocitem důležitosti. Ovčáček řádil na twitteru, schytal to šéf spolku Milion chvilek

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček opět svérázným způsobem kritizuje dění v Česku, Nelíbí se mu ani demonstrace proti vládě, speciálně se pak pustil do šéfa spolku Milion chvilek Mikuláše Mináře.

‪Ovčáček tvrdí, že Česko je v ohrožení. „Maďarsko. Polsko. Slovensko.‬ A teď Česko.‬ Země V4 čelí intenzivním pokusům o politickou destabilizaci.‬ Ne, to není náhoda!‬“ tvrdí v souvislosti s demonstracemi. Ta zatím největší se má konat dnes

‪Velmi nevybíravě se pustil i do Mikuláše Mináře, předsedy spolku Milion Chvilek, který vede kampaň Milion chvilek pro demokracii. Na facebooku zveřejnil výsek z jeho fotky. „Toto jsou oči fanatika. Fanatika, který se opájí pocitem domnělé důležitosti. Fanatika, kterého elektrizují davy na náměstí. Fanatika, který hlásá vlastní netolerantní náboženství. Fanatika, který se vžívá do role spasitele republiky,“ spustil mluvčí prezidenta Zemana.

To jsou oči blba, který neunese, že jsou tu i lidé s jiným názorem. pic.twitter.com/je4LbSLC6Z

— Vojtěch Bezděka (@VojtechBezdeka) 3. června 2019

Právě tento jeho příspěvek přitom vyvolal hodně kritické reakce. Po sociálních sítích koluje několik upravených variant původního statusu, na některých jsou oči Mináře zaměněny za ty Ovčáčkovy Zemanovy nebo Babišovy. 

„Vám ty demonstrace asi musí hrozně ležet v žaludku co?" divá se Ovčáčkově reakci jeden z diskutujících, „A napsal to fanatik, který neustále hejtuje nevinného a schopného člověka, kterého mají rády tisíce lidí a veřejně ho pranýřuje," napsal další. 

Kritice neunikla ani neziskovka Transparency International. ‪Podle něj se změnila v další opoziční politickou stranu, která chce shodit vládu s mandátem ze svobodných a demokratických voleb. „Transparency International po aktivním zapojení do Milionu chvilek nenávisti už prostě vůbec nelze označit za nezávislou organizaci,“ je přesvědčen mluvčí.

Ředitel české pobočky nevládní organizace Transparency International David Ondráčka bude totiž jedním z těch, kteří vystoupí na odpolední demonstraci na Václavském náměstí.

Nelíbí se mu ani, co se teď děje kolem Agrofertu. „Za vším hledej peníze. Druhým plánem může být likvidace domácího podniku s 22 000 zaměstnanci nebo jeho vynucený prodej.‬ V obou případech by profitovaly zahraniční nadnárodní společnosti.‬ Přemýšlejme o tom!“ burcuje mluvčí Hradu. Sám Agrofert je přitom nadnárodní společnost, která působí v regionu střední Evropy: v Česku, na Slovensku, v Německu a v Maďarsku.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Milion chvilek pro demokracii Agrofert

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 2 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 15 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

Erdogan v květnu do Bílého domu nedorazí, potvrdili Turci

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy