Goebbels, Hitler, Johnson. Klausův institut opět zaperlil

Dlouholetý poradce Václava Klause Jiří Weigel okomentoval na stránkách Institutu Václava Klause, kterého je Weigel členem, nového britského premiéra Borise Johnsona a reakci na jeho zvolení v médiích.

"Británie má nového premiéra a český mediální mainstream se předhání v pomluvách, urážkách a posměchu na adresu Borise Johnsona.  Prý je to lhář, šílenec, chorobně ctižádostivý a současně absolutně nedůvěryhodný člověk, a to vůbec nejhorší – je to prý evropský Trump. To vše proto, že deklaruje odhodlání uskutečnit konečně brexit, který prosazoval,“ napsal na úvod komentáře bývalý člen komunistické strany v letech 1984 až 1989.

Weigelovi připadá trochu paradoxní kritizovat představitele západu, když se naše země hlásí k západní orientaci.

„Zdá se, že jsme v té naší neochvějné orientaci na Západ nějak zabloudili. Správný podporovatel naší tolikrát vyhlašované a nezpochybnitelné západní orientace musí neustále spílat americkému prezidentovi a britskému premiérovi, že ruský prezident už nestačí,“ okomentoval svůj názor Weigel.

Následně bez většího vysvětlení zavzpomínal na nacistické zločince. „O takovém úspěchu propagandy namířené proti vítězným Spojencům z druhé světové války se Adolfu Hitlerovi ani nesnilo.  Musel by cítit zadostiučinění. Ale my bychom si měli v té geopolitice udělat trochu jasno a nenechat se tak lacino obelhávat novými Goebbelsovými následovníky,“ kdo je však následníkem a vyznavačem Goebbelsových metod nevysvětlil.

Související

Více souvisejících

Boris Johnson Institut Václava Klause Brexit

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 36 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

USA viní Čínu z podpory války proti Ukrajině. Pomáháte obcházet sankce, tvrdí Britové

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Londýn chce podle jeho slov spolupracovat se zeměmi tohoto regionu, aby s tím skoncoval. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy