Ovčáček vyhrožuje Babišovi? Jestli půjde proti Zemanovi, skončí špatně, tvrdí mluvčí Hradu

Novinářka Helena Šulcová YouTube kanálu zveřejnila rozhovor s mluvčím prezidenta republiky Miloše Zemana Jiřím Ovčáčkem. Ten mluvil nejen o tom, proč hlava státu zatím nejmenoval nového ministra kultury, ale i o šéfovi ČSSD Janu Hamáčkovi a premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

Důvod, proč nebyl jmenován nástupce Antonína Staňka (ČSSD), je podle Ovčáčka prostý. Situace kolem výměny je prý složitější, než se zdá, komplikují ji prý rozpory v ČSSD. Prezident podle něj navíc nese svoji odpovědnost¨za to, kdo bude ministrem a kdo nebude ministrem. I proto prý musí vše pečlivě zvážit.

ČSSD tak prý má ještě šanci si vše promyslet. Straníci se prý navíc neshodnou v tom, zda ve vládě zůstat, nebo z ní odejít. I proto mají do 15. srpna čas, aby si vzali dovolenou a definitivně se rozhodli – a to včetně šéfa ČSSD. „U pana předsedy Hamáčka vidím, že to má velmi složité v té vlastní straně, a bylo by možná dobře si od té strany odpočinout a přemýšlet o tom, co dál,“ radí vicepremiérovi mluvčí Hradu.

Ovčáček si prý také nemyslí, že by Babiš byl slabý premiér, jak často zaznívá z řad opozice. To podle něj tvrdí jen ti, kteří si přejí válku mezi premiérem a prezidentem. „Pan premiér je silný právě ve spojenectví s panem prezidentem a všechny tyto komentáře míří k jedné jediné věci. Snaží se pana premiéra donutit k tomu, aby vyhlásil válku panu prezidentovi,“ tvrdí Ovčáček.

Připomněl, že válku už v minulosti Zemanovi vyhlásil bývalý premiér a exšéf ČSSD Bohuslav Sobotka. Zdůraznil taky fakt, že po tomto sporu s Hradem ČSSD ve volbách propadla, když získala pouhopouhých sedm procent hlasů.

Podobně by podle něj mohl dopadnout i sám Babiš, kdyby se rozhodl jít Sobotkovou cestou a Zemanovi se otevřeně postavit. „Já vám prozradím jednu věc, o které jsem skálopevně přesvědčen. Kdyby Andrej Babiš vyhlásil válku panu prezidentovi, tak hnutí ANO klesne pod 20 procent,“ varuje Ovčáček. 

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Miloš Zeman Andrej Babiš Vláda ČR prezident čr Bohuslav Sobotka Jan Hamáček

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy