Paroubek: Wolfova kauza je mafiánské spiknutí

Praha - Spiknutí mafiánského typu, tak nazval ve středu poslanec Jiří Paroubek kauzu bývalého poslance ČSSD Petra Wolfa, s nímž ve středu začal soud. Poslanec tvrdí, že přechod do vládního tábora se Wolfovi vyplatil, protože jeho kauzou se ministerstvo životního prostředí přestalo zabývat.

"Jsou nové důkazy o tom, že se mu přeběhnutí ze sociální demokracie do tábora vládní koalice vyplatilo," pokračoval Paroubek. Dodal, že ještě než Wolf přeběhl do vládního tábora, ministerstvo vůči němu prý postupovalo "velice tvrdě".

"Potom však ministerstvo poněkud vyměklo a tajnou dohodou se vzdalo těch peněz. Ministerstvo životního prostředí postupovalo velice účelově v zájmu udržení Topolánkovy vlády u moci," řekl Paroubek.

"Takové jednání nese přesvědčivé rysy spiknutí mafiánského typu," řekl Paroubek. Poukázal na to, že Wolf byl jedním z opozičních poslanců, kteří v roce 2008 podpořili v hlasování o nedůvěře tehdejší vládu Mirka Topolánka (ODS).

Někdejší Petr Wolf čelí obvinění z dotačního podvodu, díky němuž si měl přijít na 11 milionů korun. Peníze, které získal od ministerstva životního prostředí, nemusel vracet, s rezortem totiž uzavřel dohodu, ve které se ministerstvo peněz vzdalo.

Bývalý šéf sociálních demokratů a někdejší premiér současně zkritizoval koaliční Nečasovu vládu. Ta se podle něj potýká se třemi zásadními problémy. "Prvním problémem je slabý premiér, člověk, který neumí rozhodovat. Dále Věci veřejné, politická odnož agentury ABL. Vláda připomíná třídu z Obecné školy, kde vládne raubíř Rosenheim a učitelka je zralá na blázinec. Každý si můžete dosadit, kdo jakou roli hraje," uvedl Paroubek. Třetím problémem jsou podle něj potom připravované sociální reformy, které zasáhnou občany se středními a nízkými příjmy, užitek však budou mít jen zanedbatelný nebo žádný.

Související

Miloš Zeman

Zeman na protivládní demonstraci v Praze. Zmínil ho i Paroubek

Tisíce lidí dorazily na sobotní protivládní demonstraci na Václavském náměstí v Praze a vyslechly si i exprezidenta Miloše Zemana. Jeho hlas zazněl, ačkoliv bývalý prezident je momentálně hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zemana zmínil i jeden z řečníků, konkrétně bývalý premiér Jiří Paroubek. 
Jiří Paroubek

Jiří Paroubek byl zvolen předsedou nové ČSSD

Předsedou strany Česká suverenita sociální demokracie, která používá značku dřívějších sociálních demokratů ČSSD, se dnes stal někdejší premiér a předseda bývalé ČSSD, nyní známé jako SOCDEM, Jiří Paroubek. Zvolili ho delegáti mimořádného stranického sjezdu v Praze.

Více souvisejících

Jiří Paroubek Petr Wolf

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy