Bobošíková protestuje v Praze proti půjče pro MMF

Praha - Před Strakovou akademii v Praze demonstrují příznivci politické strany Jany Bobošíkové Suverenita. Asi deset lidí protestuje proti miliardové půjčce Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF), kterou má projednat ve středu kabinet Petra Nečase (ODS).

Na demonstraci, na které se sešlo deset lidí včetně Jany Bobošíkové, se objevují hesla jako "Nesmíme platit dluhy EU!," nebo "Nechceme, aby naši senioři sklidili náklady Bruselu.". Kromě těchto hesel se také demonstranti dožadují odchodu ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) z vlády. Také se na transparentech objevuje jméno Tomio Okamury, viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Kabinet Petra Nečase (ODS) má ve středu na programu mimo jiné jednání o půjčce MMF, která by měla pomoci krachujícím státům eurozóny. Předseda vlády se již v minulém týdnu nechal slyšet, že na stabilizaci eura odmítá půjčit celých 89 miliard korun.

Suverenita dlouhodobě protestuje proti tomu, aby Česká republika ručila z peněz daňových poplatníků za dluhy, které čeští občané nezpůsobili, a aby se přesouvaly další pravomoci české vlády a českého parlamentu na orgány Evropské unie. Přímý přenos z demonstrace Suverenita - Blok Jany Bobošíkové vysílá na svých internetových stránkách.

Související

Více souvisejících

Jana Bobošíková Suverenita

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy